Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P értékelése


>!
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P
Tim Severin: A viking – Odin gyermeke

A viking 1

Ez egy kifejezetten érdekes könyv volt, de nem lett kedvenc. Kicsit vontatottnak találtam lényegesen izgalmasabbra és harciasabbra számítottam a címe alapján.
Azért nem volt rossz, talán azért volt vontatott, mert egy trilógia 1. része, ezért elég sokat kellett a helyszínek és a szereplők leírására szánni.
Viszont sokat megtudtam a számomra eddig ismeretlen Izlandról és Grönlandról és persze a kelta ill. keresztény vallás kezdeti és vegyes időszakáról.
Gondolom a folytatások biztosan több izgalmat rejtenek majd.


Tim Severin: A viking – Odin gyermeke

Tim Severin: A viking – Odin gyermeke

A rendkívüli hősökkel, skandináv mitológiai elemekkel és véres csatákkal teli viking világban játszódó regény egy nagy ívű történelmi trilógia első kötete.
999-ben, az első millennium előtti évben születik meg Thorgils Leifsson, Szerencsés Leif és Thorgunna, egy rejtélyes, a második látás adományával megáldott ír nemesasszony fia. A hamar árvaságra jutó Thorgilst Izlandon és Grönlandon nevelik különböző mesterek, akik megtanítják az ősi szokásokra és figyelmeztetik, hogy a „Fehér Krisztus” egyre nagyobb területeket hódít el a „régi istenek” birodalmából. Thorgils még gyermekként eljut Vinlandra, a legutolsó nyugati erősségbe, s ott szemtanúja lesz egy rettenetes mészárlásnak, amit gonosz nagynénje vezet, s ami porig rombolja viking településüket. Izlandon belekeveredik az egymással versengő családok közötti véres küzdelembe, Írországban pedig fogságba esik egy csatában, és eladják rabszolgának.
A hontalan Thorgils éles eszű és rendkívül alkalmazkodóképes, valódi küldetéséről álmodni sem mernének a körülötte élők. Odin híveként életének viharos eseményei során többször is életveszélybe kerül, hol csatában, hol betegségben, hol hajótörésben.

Hirdetés