Allanon értékelése


>!
Allanon
Körtvélyes Ákos: Sziréndal

A négy történet közül a Rogg története fogott meg a legjobban, pedig gyakorlatilag „csak egy hajót építettek benne”. És mégis. Munka közben is eszembe jutott néha. Lehet, hogy azért mert ács vagyok. :) Egy kicsit olyan volt számomra olvasni, mintha Ynev hétköznapjaiba látnék bele. Természetesen beindulnak a folyamatok és harc is van benne de nem ez a legjellemzőbb erre a történetre. A másik háromra már inkább. Összefoglalva tetszik az író stílusa. Jó volt vele kalandozni Yneven.

3 hozzászólás

Körtvélyes Ákos: Sziréndal

Körtvélyes Ákos: Sziréndal

Bellendar városának ősi dokkjában a hetedkor végén roppant hajóóriás születik Rogún fia Rogg, a Tórudd-hajóácsklán tervezőjének irányítása alatt, amely méltó utódja a kyrek kontinensek között utazó monstrumai­nak. A Szirén névre keresztelt óceánjáró megszületésére a fél világ rácsodálkozhatna, ha nem lenne pocsék az időzítése: és mert a közelgő zászlóháború árnyékában mindenki azt figyeli, mikor csapnak fel újra észak lángjai, a nyugatra történő távozása is csak az avatottakat gondolkoztatja el.

Toron keze messzire elér, tartja a mondás, és az Északi Szövetség újfent szembesülhet azzal, hogy a sötét császárság ebben nem ismer határokat. Doran egyik magisztere minden követ megmozgat, hogy utánajárjon a történteknek, és amit talál, az a Szövetség legvadabb félelmeit is túlszárnyalja.

Körtvélyes Ákos, a Szkriptúra III. novellapályázat első helyezettje ezúttal önálló kötettel jelentkezik, amelyben négy elbeszélésen keresztül ered utána a rejtélyeknek, ami Eligort, az egyik legfőbb vörös hadúr eltűnését övezi – felvezetésként szolgálva a folytatáshoz, amelyben a korfordulóban kicsúcsosodó eseményláncolat nyitányáról is fellebbenti a fátylat.

Hirdetés