Dominik_Blasir értékelése


>!
Dominik_Blasir
Robin Hobb: Bolond kötelesség I-II.

Amolyan Hobb-szerűen jellegzetes bevezető rész a Bolond kötelesség, annak minden előnyével és hátrányával. A megszokott módon szerettem olvasni, szerettem elmerülni ebben a kalandban, ugyanakkor számomra még nem jött el az, amiért annyira imádom Robin Hobb könyveit: még nem lélegzem együtt a szereplőkkel, még nem vonódom be annyira, hogy minden sebesülés nekem is annyira fájjon, mint a papírra vetett alakoknak (bár a végére szinte idáig is eljutottunk).
Tizenöt év bizony hosszú idő, pláne ha szinte remeteként tölti az ember. Nem csoda, hogy Fitz is sokat változott – és nem feltétlenül előnyére. Nem az a középkorú, tettre kész, keménykötésű és erős veterán fantasy-hős lett belőle, mint akire számítottunk volna, Hobb FitzLovagja ennél sokkal valószerűbb – és ennek az új szereplőnek a megkedvelésével újra meg kell birkóznunk olvasás közben.
Azért félreértés ne essék, még mindig óriási élvezet Hobbot olvasni. Ahogy bemutatja az új figurákat, ahogy a régieket új fényben világítja meg, ahogy érzékelteti a jellembeli változásaikat, ahogy egyre több mindent mond ki a világról, az tényleg varázslatos – szóval azonnal olvasnám a folytatást, ha lehetne.
Bővebben: http://ekultura.hu/2019/01/23/robin-hobb-bolond-koteles…


Robin Hobb: Bolond kötelesség I-II.

Robin Hobb: Bolond kötelesség I-II.

Látnok FitzLovag tizenöt évig önként vállalt száműzetésben élt, és szinte mindenki halottnak hitte. Egy nap azonban elszigetelt életét látogatók zavarják meg: régi mestere, aki az orgyilkosok módszereit tanította meg neki; egy vajákos, aki rég elveszett szerelmének visszatértét jósolja, valamint a Bolond, a Fehér Próféta, aki arra ösztönzi, hogy teljesítse be a végzetét.

Amikor aztán Kötelesség herceg nyomtalanul eltűnik az eljegyzése előtt, amely a Hat Hercegség békéjéről hivatott gondoskodni, Fitznek és társának, Éjszemnek nincs más választása: vissza kell térniük Kosvárba, hogy az ügy végére járjanak, és a Bolond, valamint az udvari vadászmester segítségével megtalálják és hazavigyék a trónörököst.

Azonban még Fitz sem számít arra, ami rájuk vár…

Hirdetés