FreeAngel értékelése


>!
FreeAngel
John Grisham: Az esőcsináló

A könyvnek 1/3-a eltelt, mire felállt az összes lényeges szereplő,elfoglalták megfelelő helyüket a „színpadon” és kezdődhetett a sztori. További sok oldalba került, amíg eljutottunk az első tárgyalótermi jelenetig spoiler és amikor ez megtörtént, akkor sem éreztem, hogy lobogna a hajam az események szélsebes száguldásától, de legalább könnyen olvasható, egyszerű stílusú jogi regényt kaptam.

Azt ugyan még mindig nem értem, hogy Linday, Connelly és Turow után miért fordítják Grishamnél is alperesnek a büntetőügy vádlottjait, de egyszer talán majd valaki fordító utánanéz és onnantól nem vétik folyamatosan ezt a szarvashibát.

Azóta a filmet is megtekintettem: hát, hát… jó volt, kicsit retro már mai szemmel, de figyelembe véve, hogy a történet 23 évvel ezelőtt játszódik, amikor még ritkaságszámba ment az, ha valakinek mobilja van, akkor érthető és ezzel együtt azt mondom, nem volt rossz. De tényleg. azért remélem, a többi még ennél is jobb lesz ;)

4 hozzászólás

John Grisham: Az esőcsináló

John Grisham: Az esőcsináló

Rudyt soha nem kényeztette el a szerencse. Gyermekkora sivár volt és szeretettelen, a jogi egyetemen sem tartozott azok közé, akiknek fényes jövőt jósoltak. Filléres gondokkal küszködött, a szerelme elhagyta, az állás, amelyet nagy nehezen megszerzett magának, silány volt és megaláztatásokkal terhes. Aztán egy halálosan beteg leukémiás fiú képviseletével bízzák meg: a fiú elmaradt kártérítése miatt kell perelnie egy biztosítótársaságot. Lassan, keserves munkával eléri, hogy a szakma és a külvilág is igazi ügyvédnek kezdje tekinteni. Apró sikerek és nyomasztó kudarcok kísérik a nagy pert, megismerheti az aljasságot, a szennyet, de találkozik megrendítően igaz emberekkel is. És találkozik egy asszonnyal, akivel persze megint számtalan gond szakad a nyakába, de aki megajándékozza őt a szerelemmel. Majd eljön a tárgyalás utolsó napja, az ítélethozatalé. Remények és kétségek gyötrik, lesz-e belőle híres ügyvéd, megtörténik-e a csoda az életében…

Hirdetés