mate55 értékelése


>!
mate55
Matt Haig: A fiú, akit Karácsonynak hívnak

A karácsonyi hangulathoz, 7 és 100 év közötti gyermekek számára kitűnő olvasmány. Emlékeztet bennünket az adás örömére, a tiszta lelkiismeret értékére és a remény erejére. A szavak áramlásával, hangjának gazdagságával, Andersen féle ártatlansággal, vagy éppen Roald Dahl arculatú humor szálaival átszőve. Ahol a jóság és a kedvesség egyfajta mágia. A könyvet csak azoknak ajánlanám, akik még hisznek a mesékben, akik még emlékeznek rá, melyik volt a kedvence. spoiler. Remek alkalom ahhoz, hogy megfejthesse, miért. A könyv ugyanis pontosan azokról az értékekről szól, tanítva, nevelve, de közel sem didaktikusan, amik minden ember, minden család alapjai: szeretet, tolerancia, elfogadás, egymás segítése, s teszi ezt annyira kedves, bájos módon, hogy egészen biztos vagyok abban: elvarázsol minden olvasót. Azért is varázslatos, mert visszarepített az időben, és olvasás közben újból felidézte gyerekkoromat, amikor a szünet alatt szülői felügyelet nélkül jártam, (jártuk) a környéket, játszottunk, barátkoztunk, világfelfedeztünk, amikor jó volt gyereknek lenni. Chris Mould illusztrációi is nagyon izgalmasra sikerültek. Olyan érzésem volt, hogy nem csupán rajzolt, hanem apró montázsokat készített. Mintha az egyes szereplők különálló részekből állnának össze, amelyek aztán úgy kapcsolódnak egybe, hogy egy karakteres, sajátos képet adnak ki. Mindenképpen érdemes elnézegetni ezeket a csodás rajzokat, hiszen számos érdekes apróságot lehet felfedezni bennük. Egy könyv és az élet, nem csak karácsonyra.

6 hozzászólás

Matt Haig: A fiú, akit Karácsonynak hívnak

Matt Haig: A fiú, akit Karácsonynak hívnak

Vajon a Télapó is volt kisfiú? Kik voltak a szülei? És hogyhogy nem öregszik? Miért titokban oson be a házakba? És mióta repülnek a szarvasok?! Kik azok a koboldok, és egyáltalán, milyen egy Igazmondó Grimpli?
Ha ezek a kérdések régóta fúrják a te oldaladat is, ez a könyv neked szól. Végre mindent megtudhatsz, méghozzá a leghitelesebb forrásból! Készen állsz, hogy megismerd Nikolas kalandokkal, hóval, csupa lehetetlennek hitt dologgal (és még több hóval) teli történetét? Akkor kezdődjék a karácsonyi varázslat

„A tündérmese és a népmese lenyűgöző, varázslatos keveréke."
Francesca Simon

„Matt Haig visszacsempészi a karácsonyba az önfeledt boldogságot."
Jeanette Winterson

Hirdetés