molfanad értékelése


>!
molfanad
Rick Riordan: Az Olimposz vére

Imádtam a sorozatot, az eredetit és ezt is, bár némely tekintetben ez még jobb is volt, mint az eredeti. Viszont az utolsó rész valahogy csalódás volt. Nem tudom, hogy értitek-e, de megpróbálom elmagyarázni.
Másra számítottam. Voltak karakterek, akiknek nem derült ki egyértelműen a sorsa. A vége számomra túl érzelgő volt. Meg az a sok titkolózás is értelmetlen volt. És az istenek mindent másra hárítunk gondolkodása is elég volt egyszer, nemhogy kétszer.
Úgy érzem az író nagyon készült a lezárásra, ám mint az elején közölte: mégsem.
Kíváncsian várom az Apollón-sorozatot is, viszont remélem, ott már teljes lezárást kapunk, nekem ennyi elég volt, el tudnám engedni a sorozatot.


Rick Riordan: Az Olimposz vére

Rick Riordan: Az Olimposz vére

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Nico figyelmeztette őket. Ha bemennek Hádész Házába, a félistenek legrosszabb emlékeit keltik életre. A szellemek nem lelnek többé nyugalomra. Nico maga is kísértetté változhat, ha újabb árnyutazásra indul Reynával és Hedge edzővel. De talán még ez is jobb, mint a másik alternatíva: hagyni, hogy valaki más haljon meg, ahogy azt Hádész is megjósolta.

Jászon rossz szelleme az anyja, aki kiskorában magára hagyta. Még nem tudja, jó vezetőnek bizonyul-e majd, de abban biztos, hogy ő nem fogja megszegni a szavát. Ő beteljesíti a prófécia rá vonatkozó részét: Vihar vagy tűz, mi hull a világra.

Reyna az ősei szellemeitől fél, akikből csak úgy süt a harag. De nem hagyhatja, hogy eltérítsék a szándékától; el kell vinnie az Athéné Parthenost a Félvér-hegyre, mielőtt háború tör ki a rómaiak és a görögök között. Vajon lesz elég ereje ahhoz, hogy sikerrel járjon, különösen úgy, hogy egy rémséges vadász koslat a nyomában?

Leo attól tart, hogy végül mégsem válik be a terve, hogy a barátai közbeavatkoznak. De nincs más út. Mindannyian tudják, hogy a Hetek közül valakinek meg kell halnia, ha le akarják győzni Gaiát, a Földanyát.

Pipernek azt kell megtanulnia, hogyan adja át magát a félelemnek. Csak így teljesítheti a feladat rá eső részét, és mondhatja ki azt az egy szót.

Az Olimposzi vérben – Az Olimposz hősei sikersorozat felvillanyozó fináléjában – a hősök, az istenek és a szörnyek mind hozzájárulnak a prófécia mindent elsöprő beteljesüléséhez.

Hirdetés