Gólyanéni értékelése


Gólyanéni>!
Pete Egoscue: Fájdalom nélkül

Pete Egoscue: Fájdalom nélkül Mozgásgyakorlatok a krónikus fájdalom enyhítésére

Hasznos „olvasmány” mozgásszervi betegségekkel küzdő emberek számára. A könyv tartalma betegségcsoportokra van osztva, így használatakor könnyű eligazodni. Más „tornagyakorlatos” könyvektől abban különbözik, hogy megmagyarázza a gyakorlatok lényegét, képekkel is illusztrál. A szerző hitvallása szerint a mai, modern ember nem használja az un. kis izmokat, mely számos betegség előidézésében játszik szerepet. Ezen felismerést alkalmazva, egyszerű, de annál pontosabban végrehajtandó gyakorlatsorozatokat ismerhetünk meg. Különböző betegségekben, a fájdalom megszűnést és az eredeti funkciók visszaállását segíti gyakorlataival. A teljesség igénye nélkül, néhány olyan betegség, melyekre megoldást kínál: bütyök, kalapácsujj, lúdtalp, porckorongsérv, „merev” nyak, sportsérülések, fejfájás, teniszkönyök, térdfájdalom…

3 hozzászólás

Pete Egoscue: Fájdalom nélkül

Könyvtár
Pete Egoscue: Fájdalom nélkül

Elsősorban azoknak ajánljuk ezt a könyvet, akik mozgásszervi betegségeik során próbálkoztak tablettákkal, türelmesen jártak kezelésekre, átestek műtéteken, és mégsem vagy csak átmenetileg találtak gyógyulásra. A Fájdalom nélkül azokat bátorítja, akiknek nem sikerült megszabadulniuk kínzó panaszaiktól. Nem kell együtt élni a fájdalommal, – ez az üzenete ennek a krónikus tüneteket gyógyszerek, sebészi eljárások vagy egyéb orvosi beavatkozások nélkül hatékonyan gyógyító, karbantartó módszernek. Hát, térd, csukló, nyak – ezek azok az ízületek és testrészek, amelyek fájdalma elveszi az ember álmát, elrontja a napját, gyengíti az erejét –, valamennyi lehetséges betegségforrás szerepel ebben a könyvben.
Pete Egoscue a sportsérülések szakértője, aki kaliforniai klinikáján kifejlesztette korunk legnevesebb sportolói részére az Egoscue-módszert, amely az esetek 95 százalékában eredményes. Fájdalom nélkül című könyvében közreadja a megoldást: a különösebb segédeszközt nem igénylő, könnyen elvégezhető gyakorlatsorokat, amelyek visszaállítják a test természetes felépítését és helyzetét, és ennek következtében teljesen megszüntetik vagy enyhítik a legsúlyosabb fájdalmakat is. Speciális karbantartó mozgásgyakorlatai között azok is találnak maguknak megfelelő programot, akiknek még semmi bajuk, de szeretnék megőrizni egészségüket.