GingerKid I értékelése


>!
GingerKid I
Hans Christian Andersen: Mesék

Nagyon örülök, hogy végre elmerülhettem ezekben a csodás mesékben. Andersen tényleg igazi nagybetűs Mesélő. Gyönyörűen fűzi a történeteket, amik az olvasó lelkének mélyére hatolnak. A gyufaárus kislány akárhányszor olvasom, mindig megríkat, de nem kevésbé megható A rút kis kacsa , A vadhattyúk, vagy épp A kis hableány meséje.
Szerettem, hogy annyira áthatotta ezeket történeteket az a hangulat, ami Dánia és a skandináv országok sajátja lehet, ezzel csak jobban elősegítette az éledező karácsonyi hangulatomat. :)
Talán 1-2 mese volt, ami kevésbé kötött le, vagy annyira nem lopta be magát a szívembe, mint eddig, de ezt az apróságot leszámítva szívmelengető élmény volt.


Hans Christian Andersen: Mesék

Hans Christian Andersen: Mesék

Válogatásunk az összegyűjtött mesék bő egynegyedét tartalmazza a leghíresebbektől kezdve a feledésszámba menő ismeretlenekig, így rávilágít a dán meseköltő világirodalmi jelentőségére. Andersen tágan értelmezte a mese műfaját, kutatta a benne rejlő lehetőségeket, és rájött, hogy a meséken keresztül minden elmondható az emberi lélekről gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. Meséi nem egyformák: igaz, hogy mindegyikre erősen rányomja bélyegét a költő senki máséval össze nem téveszthető személyisége, ám mindegyik más-más ötletre épül, mindegyiknek más az előadásmódja, így mindenki találhat magának újabb kedvenceket a régiek mellé. Mesekönyvünk legnagyobb szenzációja az, hogy a fordítás dán nyelvből készült, melyre Magyarországon korábban soha nem volt példa. Kiadónk ezzel a különleges mesekönyvvel szeretné emlékezetessé tenni Andersen születésének 200. évfordulóját.

Hirdetés