boiledfrog értékelése


boiledfrog>!
Philip Reeve: Ragadozó városok

Amennyire vártam, hogy ez majd jó lesz… akkorát kellett benne csalódnom.
Az alapsztori, és maga az elképzelés a világról tök érdekes lehetett volna, de sajnos semmi sem volt eléggé kidolgozva.
A karakterek unalmasak, a főszereplő srácot nem is értettem, hogy milyen szerepet szántak neki… Hester Shaw-ra pedig csak azt tudom mondani, hogy egy végtelenül bunkó mártír. Egyedül Valentine lánya volt, akivel szimpatizáltam egy kicsit.
A könyv elejétől kezdve vártam, hogy mikor fejezhetem már be, még a film megjelenése előtt elszerettem volna elolvasni – ami sikerült is – de nagyot csalódtam mindkettőben.
Mégis azért adtam 3 csillagot, mert tényleg bele tudtam élni magam ebbe a disztópikus steampunk világba, és még ha unalmasak is voltak a karakterek, a fantáziámmal kiszíneztem a körülötte történő dolgokat.


Philip Reeve: Ragadozó városok

Philip Reeve: Ragadozó városok

London újra mozgásba lendül. Otthagyja hatalmas talpnyomát a vadászmezőn, ahol a nagyobb városok kisebbeket hajszolnak, hogy aztán eltüntessék őket feneketlen gyomrukban. Ám London városa most nagyobb falatra vágyik, minden energiájával egy távoli cél elérésére törekszik, miközben egyre több szóbeszéd járja a MEDUZÁRÓL. Ide akar visszajutni Tom és Hester. Előbbi, hogy újra otthon legyen, utóbbi azért, hogy bosszút álljon. Mégis együtt kell működniük, együtt kell átvészelniük életveszélyes helyzeteket, miközben sejtelmük sincs, hogy milyen küldetéssel kerülnek újra a ragadozó nagyváros fedélzetére.

Hirdetés