havrillas értékelése


>!
havrillas 
Rick Riordan: Az Olimposz vére

Annyira, de annyira vártam már, hogy végre megjelenjen magyarul, és nem csalódtam, imádtam! Méltó befejezése a sorozatnak.
Eltartott egy ideig, hogy felídézzem, mi is történt az előző részekben, elég régen olvastam őket, de szerencsére ahogy haladtam, minden szépen visszajött. Egyszerűen imádom ezt az egész világot, az isteneket, a táborokat, a hősöket. Emiatt a könyv miatt lettem totál görög-mániás. :)
Mág tavaly belefutottam Rick bácsi abba a bejegyzésébe, hogy a Hetek közül nem mindenki fogja túlélni, és ez teljes döbbenet hozott, aztán meg nagyon felpörögtem, és az elmúlt időszak azzal telt, hogy próbálom kitalálni, mégis kitől fogunk búcsúzni. Viszont arra, ami igazából történt nagyon nem készültem fel. De tökéletesen elégedetten tettem le a könyvet.
Ez a rész nagyon harcos lett, mint az várható volt, hisz valahogy csak le kell győzni Gaia-t. Szerencsére ezek nem kerültek elő olyan sokszor, hogy csak ez éltesse az egész regényt, aminek örülök. Nem is illet volna a sorozathoz az eltúlzott harc.
A szereplőket nagyon nehezen engedem el, olyannyira a szívemhez nőttek. Kicsit sajnáltam, hogy most Percy és Annabeth a háttérbe szorult, nem is kaptak fejezeteket. Hiányzott is Percy stílusa. De a többiek sem voltak semmik, megint röpködtek a poénok, a beszólások, sok-sok kacagtató perccel örvendeztetve meg az olvasót. spoiler
Kár, hogy vége, de egyszer el kell engedni. A kis hősök megérdemlik már, hogy békésebben éljenek. :)
Arra vagyok még nagyon kíváncsi, hogy melyik sorozatot fogja lefordítani a kiadó. De végül is mindegy, úgyis megveszem. :D


Rick Riordan: Az Olimposz vére

Rick Riordan: Az Olimposz vére

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Nico figyelmeztette őket. Ha bemennek Hádész Házába, a félistenek legrosszabb emlékeit keltik életre. A szellemek nem lelnek többé nyugalomra. Nico maga is kísértetté változhat, ha újabb árnyutazásra indul Reynával és Hedge edzővel. De talán még ez is jobb, mint a másik alternatíva: hagyni, hogy valaki más haljon meg, ahogy azt Hádész is megjósolta.

Jászon rossz szelleme az anyja, aki kiskorában magára hagyta. Még nem tudja, jó vezetőnek bizonyul-e majd, de abban biztos, hogy ő nem fogja megszegni a szavát. Ő beteljesíti a prófécia rá vonatkozó részét: Vihar vagy tűz, mi hull a világra.

Reyna az ősei szellemeitől fél, akikből csak úgy süt a harag. De nem hagyhatja, hogy eltérítsék a szándékától; el kell vinnie az Athéné Parthenost a Félvér-hegyre, mielőtt háború tör ki a rómaiak és a görögök között. Vajon lesz elég ereje ahhoz, hogy sikerrel járjon, különösen úgy, hogy egy rémséges vadász koslat a nyomában?

Leo attól tart, hogy végül mégsem válik be a terve, hogy a barátai közbeavatkoznak. De nincs más út. Mindannyian tudják, hogy a Hetek közül valakinek meg kell halnia, ha le akarják győzni Gaiát, a Földanyát.

Pipernek azt kell megtanulnia, hogyan adja át magát a félelemnek. Csak így teljesítheti a feladat rá eső részét, és mondhatja ki azt az egy szót.

Az Olimposzi vérben – Az Olimposz hősei sikersorozat felvillanyozó fináléjában – a hősök, az istenek és a szörnyek mind hozzájárulnak a prófécia mindent elsöprő beteljesüléséhez.