kratas P értékelése


>!
kratas P
William Landay: Jacob védelmében

Ó. Hát, elismerésem. Remek író, ügyesen felépített történet, néhol kicsit ugyan túl sok érzésem volt, de így a végével együtt ez nagyon is rendben volt.
Soha nem szerettem az amerikai bíróságokról szóló filmeket, mert – ahogy a könyvben is leírja az apa – hihetetlen, hogy gyakran tanulatlan, nem kellő empátiával rendelkező emberek döntenek sorsokról. De a könyv végén mindent megbocsátottam, mert kellett ez a lassú felvezetés ehhez a mesteri lélektani krimihez és annak a kérdésnek a boncolgatásához, hogy vajon mit öröklünk a családtól és mi az, amit mi magunk tanulunk meg.


William Landay: Jacob védelmében

William Landay: Jacob védelmében

Andy Barber több mint húsz éve megyei helyettes kerületi ügyész. Köztiszteletben álló férfi, szorgalmas munkaerő és boldog családapa. De amikor sokkoló bűncselekmény történik a New England-i kisvárosban, és Andy tizennégy éves fiát vádolják az osztálytársa meggyilkolásával, a férfit teljesen elvakítják az események.

Andy foggal-körömmel próbálja védeni a fiát. Jacob váltig állítja, hogy ártatlan, és Andy hisz neki. Hiszen ez a kötelessége. Ő Jacob apja. De miközben egyre több terhelő bizonyíték és megdöbbentő titok kerül napvilágra, Andy házassága összeomlással fenyeget, a per egyre gyorsabban halad fenyegető végkifejlete felé, és a válságos események tükrében az is kiderül, milyen kevéssé ismeri az apa a fiát, Andy a saját lelkiismeretével is összeütközésbe kerül: hűség és becsület, igazság és hamisság, a mélyen eltemetett múlt és az elképzelhetetlen jövő között őrlődik.
William Landay tökéletes regénye egy válságba került családról szól – izgalmas, karakteres krimi, amely egyben lebilincselő történet bűntudatról, árulásról, és arról, milyen félelmetes sebességgel tud félresiklani az életünk.