pveronika értékelése


>!
pveronika
Mia Sheridan: The Wish Collector

Rég olvastam már olyan történetet, ami ennyire el tudott varázsolni. Szépség és a szörnyeteg találkozása az Operaház fantomjával: egy kicsit rejtélyes, olykor kicsit meseszerű, máskor meg fájdalmasan realisztikus. Egy évszázadokat átívelő utazás múlt és jelen között, New Orleans misztikus legendáival átszőve.

Clara Campbell egy balerina, aki nemrég költözött New Orleansba, miután helyet kapott a helyi balett társulatnál. Clara nagyon magányos, és nem igazán találja a helyét a városban, ráadásul gyötri a lelkiismeret, hogy hátra kellett hagynia beteg édesapját. A lány egyetlen barátja egy idős szomszéd néni, és tőle hall először a Windisle cukorültetvény legendájáról és a Síró falról. A legenda egy tragikus tiltott szerelmi történetről szól egy jómódú családból származó katona és egy rabszolgalány között. A szóbeszéd szerint a megszakadt szívű elhunyt lány szelleme még mindig ott van az elhagyott villa rózsakertjében, és ha valaki otthagyja az ültetvény falánál a kívánságát, azt a lány teljesíti. Clara-t lebilincseli a történet, és elkezd nyomozni az egykori cukorültetvény és a hozzá kapcsolódó legenda után, így találja magát egyik nap ő is a kívánságát szorongatva a Síró fal előtt. Itt találkozik Jonah-val, aki mint kiderül, az elhagyottnak hitt ingatlan magányos lakója.

Az egykori jól menő ügyvéd, Jonah Chamberlain élete 8 éve fordult a feje tetejére, azóta él a külvilágtól elzárkózva a családi birtokon, az egykori ültetvény területén. Clara és Jonah a fal két oldalán, soha nem látva egymást lassan barátokra lelnek egymásban, és apránként együtt kezdik el feltárni Windisle titkait.

A könyv két idősíkon játszódik. Míg a jelenben Clara-é és Jonah-é a főszerep, addig a múltban a rabszolgalány és a katona szerelmének titkokkal átszőtt történetét ismerhetjük meg Mindkét szál nagyon izgalmas, szövevényes és lebilincselő volt, és az írónő nagyon szépen csempészte bele a történetbe New Orleans woodooval és átkokkal átitatott misztikumát. A könyv végét talán egy picit elsietettnek éreztem, de még így is kedvenc lett.

A szépséges borító egy gyönyörűen megírt, különleges történetet rejt, amelynek kétség kívül helye van az írónő legkiemelkedőbb kötetei között.

21 hozzászólás

Mia Sheridan: The Wish Collector

Mia Sheridan: The Wish Collector

New Orleans, a city of mystery and magic, of secrets and dreams, and a history drenched in both love and the deepest of heartache.

When ballet dancer Clara Campbell arrives in New Orleans, lonely and homesick, she is immediately captivated by the story of Windisle Plantation and the tragic tale that is said to have transpired beyond its gate. Legend has it that it is abandoned by all living souls, but to Clara’s great surprise, it is not a ghost she hears through the stone wall surrounding the property, but a flesh and blood man. A scarred stranger with a pain deeper and darker than the churning waters of the Mississippi river that flows beside his self-imposed prison.

The ruined man behind the wall hides himself from the world. The last thing he expects is to find a friend in the selfless girl who speaks to him through the cracks in the rock. The girl who keeps returning week after week. The girl who makes him wish for things he has long since given up on. The girl who strikes both fear and hope within his wounded heart. But there can be no future for them, no life beyond Windisle, for no one knows better than him that monsters only live in the dark.

The Wish Collector is the story of shame and triumph, of loneliness and love, and the miracle of two hearts connecting despite the strongest of barriers between them.

Hirdetés