Mrs_Curran_Lennart P értékelése


>!
Mrs_Curran_Lennart P
Rosie Thomas: A kasmírkendő

Ezt a könyvet hirtelen felindulásból vettem meg, miután beleszerettem a borítójába. Érdekes családtörténet volt, egzotikus helyeken jártunk a hősnőnkkel, de sajnos nem váltotta be maximálisan a hozzá fűzött reményeket. Sajnos Rosie Thomas nem ír olyan érdekfeszítően, mint pl. Lucinda Riley a Hét nővér sorozatában. Borzasztóan sok a körítés, lassan halad a történet egyről a kettőre. A középpontban leginkább három véletlen barátnő kapcsolata áll. Nerys egy walesi prédikátor felesége, Myrtle egy életvidám mérnökfeleség, Caroline pedig egy naiv félénk fiatalasszony, akit elhanyagol katona férje. Mindez Szrinagárban, Kasmir közepén történik a II. világháború alatt. A három nő véd és dacszövetséget alkot, hogy támogassák egymást minden körülmények között. Kb. hatvan évvel később érkezik ide Nerys unokája, Mair, hogy felfedje a múlt titkait.


Rosie Thomas: A kasmírkendő

Rosie Thomas: A kasmírkendő

„Rosie Thomas csodaszép írása ritka, őszinte és értő szenvedéllyel teli történet a szerelem természetéről.” – The Times

„Magával ragadó érzelmi utazás, melyben nemcsak a szereplők élete változik és fejlődik, de az olvasóra is garantáltan nagy hatással lesznek!”

1941 elején a friss házas Nerys Watkins elhagyja Nagy-Britannia vidéki életét, hogy elkísérje misszionárius férjét a távoli India egzotikus városába, Szrinagárba, missziójuk kijelölt helyszínére. Nerys egy teljesen új világot fedez fel Kasmír szívében, ahol ez idő tájt a háború árnyékában a brit táncestélyek, a flörtölések és a pletykálkodások a fénykorukat élik. Nerys hamarosan azon kapja magát, hogy veszélyes és szenvedélyes viszonyba bonyolódik. Mire újra csatlakozik hozzá a férje, Nerys már teljesen más asszonnyá válik.

Évekkel később Nerys unokája, Mair Ellis egy csodálatos színekben pompázó, különleges pasminakendőre bukkan a családi házban. A kendő valamikor Mair nagymamájáé volt, ezért elhatározza, hogy megfejti, hogyan került a rendkívül értékes darab a misszionárius feleségéhez. Nagyszülei nyomdokait követve elutazik Indiába, és izgalmas nyomozása során nemcsak Kasmírig jut el, hanem keresése időközben olyan küldetéssé is válik, mely a saját életét is örökre megváltoztatja.

A kasmírkendő elsöprő, lebilincselő történet, mely a házasságról, az elszigeteltségről és szerelemkeresésről szól egy varázslatos helyszínbe ágyazva.
„Ezt a történetet újra és újra el akarjuk majd olvasni. Elvarázsol, tanít, gondolkodásra késztet. Valóságos érzelmi utazás.”
– Daily Express

ROSIE THOMAS
számos, kritikusok által is méltatott bestseller szerzője, aki több regényéért is elnyerte az Év Romantikus Regénye Díjat. Thomas Észak-Walesben egy kis faluban született, és akkor fedezte fel az utazás és a hegymászás iránti vonzalmát, miután a gyermekei kirepültek a családi fészekből. Az azóta eltelt években hegymászó túrákra indult az Alpokban és a Himalájában, versenyzőként részt vett a Peking-Párizs-ralin, trekkingelt Shackleton nyomában a Déli-Georgia-szigeteken, sőt még az Antarktiszon is járt már egy aprócska bolgár kutatóbázison. A kasmírkendő megírásakor kutatásait Ladakh-ban és Kasmírban végezte.