Mariann_Czenema P értékelése


>!
Mariann_Czenema P
Melanie Benjamin: Az aviátor felesége

Lassú, vontatott, nagyon csapongó történetvezetésü regény – engem mindig bosszant az, ha felváltva toporgunk naponként, aztán ugrunk éveket egy sztoriban.
A gyerekrablás feldolgozása érdekes volt, Lindbergh-röl a tragédián és a repülésein kívül semmit sem tudtam, de ez a könyv nem hozta meg a kedvem ahhoz, h többet tudjak meg róla. Anne karaktere meg annyira beletörödö, jellemgyönge a regény feléig, és aztán utána is annyiszor ugrik csak készséges szolgaként a férjének, h komolyan felbosszantott.
(De készen van a várólista csökkentésem, jeeee!(


Melanie Benjamin: Az aviátor felesége

Melanie Benjamin: Az aviátor felesége

Magával ragadó történet a XX. század legrejtélyesebb asszonyáról, győzelmeiről és tragédiáiról, és egy világhírű házasság viszontagságairól.
Bár látszólag kiváltságos és fényűző életmód jut neki osztályrészül, Anne Morrow, az Egyesült Államok mexikói nagykövetének félénk lánya úgy érzi, hogy a gyönyörű nővére árnyékában él. Titkon irodalmi sikerekről ábrándozik, amikor végzős főiskolásként találkozik a hősként ünnepelt Charles Lindbergh ezredessel, aki abban az évben repülte át egyedül az Atlanti-óceánt. Rabul ejti a földkerekség leghíresebb férfija, de biztos abban, hogy a vonzalma viszonzatlan. Ám téved.
Lindbergh a rokonlelket látja benne, s Anne élete örökre megváltozik. Ők ketten körberepülik a Földet, a gravitációval dacolva újabb és újabb rekordokat döntenek meg, és szüntelenül jelen vannak az újságok címlapjain. Úgy vonzzák Amerika figyelmét, ahogy egyetlen házaspár sem, sem előttük, sem utánuk. De miközben a szerelmük a filmhíradók kedvenc témája, a házasságuk egyáltalán nem tündérmesébe illő. És Anne a szárnyalás után a földre zuhanva lassan rájön, hogy képes kilépni a férje árnyékából is.

Az írónő, Melanie Benjamin megingathatatlanul egyensúlyoz a botrányok és az ellentmondások, a világot megrázó rémséges bűntett, a lélektelen árulások és az állhatatos szerelem határmezsgyéjén. Szenvedéllyel és a nagy mesélők biztos értékítéletével fog bele a nem mindennapi utazásba, és magabiztosan navigálja az olvasót az emberi szív körül.

Hirdetés