Manamis_Life P értékelése


>!
Manamis_Life P
George R. R. Martin: Tűz & Vér

George R. R. Martin: Tűz & Vér Westeros Targaryen királyainak históriája

Először is, ez egy történelemkönyv, és abból is a tömény fajta. Én egyértelműen szerettem, hiszen Martin úr az egyik kedvenc íróm, és az általa teremtett világ… nos igen, tudjuk mind. Viszont olvasás közben sokáig dühös voltam, hisz a történetek nagy részét már ismertem. Persze magamra kell, hogy mérges legyek, mert egyértelmű, hogy a „történelem” nem fogja újraírni magát, csak hogy olyan izgalmas legyen, mint amilyen elsőre volt… Tehát ez nem a könyv hibája spoiler – és aki megvette a kötetet (köztük én is) annak tudnia kellett, hogy mit fog kapni a pénzéért cserébe.

Egyébként a könyv jó volt, sokkal részletesebben adta elő azt, amit már tudni véltünk – de emellett ott maradtak a fantasztikus elemek is, mint pl. Deria apjának, Aegonhoz szóló levelének tartalma…

A rajongók szeretni fogják, mert sok utalás, és részlet bújik meg a sorok között. Így, hogy végeztem vele, nagyon is örülök, hogy megszereztem. :)


George R. R. Martin: Tűz & Vér

George R. R. Martin: Tűz & Vér

Több évszázaddal a Trónok harca eseményei előtt a Targaryen-ház – a Valyria végzetét egyedül túlélő sárkányúr család – Sárkánykőt tette meg székhelyéül. A Tűz & vér a Vastrón megalkotójától, Hódító Aegontól veszi fel történetük fonalát, és a legendás trón megtartásáért küzdő Targaryenek nemzedékein át egészen a dinasztiát majdnem végleg széttépő polgárháborúig regéli el Westeros sorsfordító eseményeit.
Mi történt valójában a Sárkányok Tánca alatt? Miért vált Valyria oly halálos hellyé a Végzet után? Honnan származik Daenerys három sárkánytojása? Ezekre és még rengeteg más fontos kérdésre ad választ a Fellegvár egy tanult mestere által írt kihagyhatatlan krónika, melyet a neves rajzoló, Doug Wheatley több mint nyolcvan fekete-fehér illusztrációja gazdagít.

Hirdetés