AeS P értékelése


>!
AeS P
Antal Balázs: Le

Azt hiszem, hogy van ez a fájdalmunk néhányunknak – sokunknak? – ami valahogy egyszerre kötődik a tájhoz és a benne élő emberekhez, a privát és a történelmi múltunkhoz, meg a közelmúlthoz és távoli jövőképhez egyaránt. Mi, akik szeretjük ezt a fájdalmat, azt gondolom, hogy olvasni szeretjük azért, nem benne élni, hacsak nem muszáj, mert ha benne élsz, az előbb-utóbb megöli azt, ami irodalmi benne, és átveszi a helyét az a kilátástalanság, amiről a Le novellái szólnak.
És bár nem ugyanolyan színű és mintájú a borsodi fájdalom, a somogyi fájdalom vagy a hajdúsági fájdalom, de mi, akik szeretjük ezt, felismerjük mindegyikben a magunkét és egymásét is.

3 hozzászólás

Antal Balázs: Le

Antal Balázs: Le

Le. Élni. Köpni. Törni. Nyelni. Törölni. Borulni. Vágni. Játszani. Lépni. Szerepelni. Állni. Térdelni. Szopni. Verni. Bukni. Borotválni. Tépni. Tekerni. Csókolni. Ölni. Hullni. Mászni. Akasztani. Mosni. Szúrni. Hajtani. Égni. Oltani. Aratni. Teremteni. Dőlni. Épülni. Le.
Antal Balázs 1977-ben született Ózdon. Kemény Zsigmond Irodalmi Díjas kritikus, író, a Nyíregyházi Egyetem adjunktusa, a Műút portál szerkesztője. Ez a harmadik kötete.

Hirdetés