Virág_Blogger P értékelése


>!
Virág_Blogger P
Jay Asher: What Light – Micsoda fény!

„Egy hónap, Sierra. Rengeteg minden történhet egy hónap leforgása alatt.”

Ambivalens – leginkább ezzel a szóval írhatom le kapcsolatomat a Micsoda fénnyel, noha tudom, valószínűleg Caleb meg sem értené ezt a szót… így tehát bölcsebb, ha jobban kifejtem. Bár a könyvhöz – a világszép borító mellett – leginkább Jay Asher korábbi regényével, a Tizenhárom okom volttal való pozitív tapasztalataim vonzottak, szerintem kellően felkészült voltam rá, hogy most egészen mást fogok kapni: mégis egy picit talán csalódtam. Mintha a „YA” meg az”ifjúsági” címkéket kőkeményre pumpált kosárlabdákként vágták volna a fejemhez, hogy csak úgy kongjon… Ahogy az érzéseim kötéltáncot jártak olvasás közben – ez most mélyre hatoló, vagy felszínes? Imádnivalóan aranyos, vagy gyermekien egyszerű és bosszantóan bájos? – kénytelen voltam rájönni, hogy a probléma valószínűleg nem is a történettel van… talán inkább az nem mindegy, ki olvassa a könyvet. Példának okáért a Micsoda fény! jobb kezekbe kerülne valakinél, aki nem ekkora kiégett és kiábrándult, vénségesen dementorlelkű szörnyeteg, mint én… vagy egyszerűen csak azoknak a fiataloknak a polcára való, akik hisznek az igaz szerelemben, és nem vetnek meg egy jó kis karácsonyi YA-t megspékelve némi ünnepi romantikával.

Teljes értékelésemet a könyvről a blogomon olvashatjátok: https://neverletmegobyviranna.blogspot.com/2018/12/jay-…


Jay Asher: What Light – Micsoda fény!

Jay Asher: What Light – Micsoda fény!

A szerelem mindent legyőz?

Sierra szeretné megérteni. Caleb szeretné jóvátenni.

Együtt rátalálhatnának az igaz szerelemre – ha elég bátrak ahhoz, hogy elfogadják, ami történt.

Keserédes történet az első szerelemről, a megbocsátás erejéről és a második esélyekről. Arról, hogyan lásd meg a másik valódi személyiségét. Sierra csak átmenetileg lakik a városban: a családjával minden évben eltöltenek itt egy rövid időszakot. Ez idő alatt a lány megpróbál érzelmileg távol maradni a fiúktól – Caleb pedig épp azon dolgozik, hogy megbocsásson önmagának, miután egy szörnyű tettet vitt véghez. A fiú szerint: mindenkinek lehet néha rossz napja. De csak akkor kezd el hinni ebben igazán, miután megismerte Sierrát.

"Nevettem, tapsikoltam, sírtam és hát igen, teljesen beleestem Sierrába, Calebbe és ebbe a tökéletesen megírt, bájos történetbe.”

– Jennifer Niven, bestsellerszerző

Előbb összetöri a szíved, majd segít abban, hogy újra hinni tudj a szerelemben.

Add át magad a lebegésnek!

Hirdetés