Fallen_Angel P értékelése


>!
Fallen_Angel P
Brandon Hackett: A poszthumán döntés

Az ötödik könyvem a szerzőtől, így számítottam rá, hogy minimum négy csillagos olvasmány lesz. Érdekes témákról ír igen jó stílusban (űrkolóniák, az oda újonnan érkezők helyzete, az emberekbe beépített mindenféle kütyük, személyiség digitalizálás, idegen technológia), rengeteg apró, alaposan kidolgozott részlettel. Talán túl sok részlettel is, mert nem is sikerült mindent feldolgoznom – a végét illetően még mindig kavarog bennem pár gondolat.
Végül is csak az nem tetszett, hogy kicsit sok volt a szex, ami azért is érdekes, mert szívesen olvasok erotikus könyveket, de sci-fiben túladagolva valahogy mégsem jön be…


Brandon Hackett: A poszthumán döntés

Brandon Hackett: A poszthumán döntés

A XXIII. század: az emberiség diadalútja a csillagok közé, kolóniák négy rendszer lakható bolygóin.
A technikai fejlődés töretlen; beépíthető implantok, planetáris net, kvantumchipekkel bõvített, sõt mesterséges tudatokkal ötvözött intellektusok – némelyek már többek őseiknél, poszthumánok.
A XXIII. század: az emberi kolóniák és az anyabolygó közti kulturális szakadékok mélyülnek. Az ötnapos földi háború hosszas civilizációs agóniába torkollik. A megalopoliszokban élők maradéka menekül; a kolóniák felé tartó űrhajók tucatjain milliók várják krioálomban egy új, jobb élet lehetőségét.
A Tau-rendszer bolygóján élő Eliott és Nicole a bevándorlókat szállító hajók érkezésével olyan események közepébe csöppen, melyek az emberi faj jövőjét örökre megváltoztathatják. Úgy tűnik, az események mintázata mögül idegen intellektus néz vissza az őt fürkészőkre. Ám akár saját változó lényegével, akár valami más, soha nem tapasztalttal szembesül, az emberiség először találkozik egy másik értelemmel.

Hirdetés