Noro  értékelése


Noro >!
Django Wexler: The Guns of Empire

Három kortárs fantasy pentalógiából kettő általában időhúzásra játszik, míg a harmadikról elmondhatjuk, hogy fokozatosan építi fel a történetét. Bevallom, Wexler negyedik könyve eleinte elbizonytalanított, hogy melyik típusba is soroljam. Az első mintegy 100-150 oldal csatáit ugyanis tulajdonképpen össze lehetett volna vonni a harmadik rész eseményeivel. A szerző azonban szépen mentette a helyzetet, olyan fordulatokkal, amelyek valóban új irányt szabtak az Első Konzul hadjáratának.

A The Guns of Empire címe némiképp félrevezető: bár hőseink itt valóban e világ legnagyobb birodalma ellen fordulnak, valójában nem a látható, hanem a láthatatlan háború áll a középpontban. Megismerjük a Fekete Papok, az egyház titkos ága valódi küldetését, a konzul motivációi pedig egyre gyanúsabbakká válnak. A vordani Nagy Ármádia vezetői között elmélyülnek az ellentétek, mivel a konzul és a királynő nem egészen ugyanazt várja a győzelemtől. Fény derül a mágusok történelmi szerepére is. Mindeközben a háborús regények rajongóit Wexler továbbra is remek csatákkal szórakoztatja, amelyek immár a hadseregparancsnokok szemszögéből mutatják be, milyen ellentmondásos is volt a napóleoni korszak hadtudománya. Hiszen minél magasabb rangú egy főtiszt, annál messzebb kerül a frontvonaltól és annál nehezebb közvetlen hatást gyakorolnia az eseményekre. A második regény végén bemutatott katonanők története szintén izgalmasan alakul, az ő szerepük kötetről kötetre egyre fontosabb. A The Guns of Empire végére az erőviszonyok teljesen átrendeződnek és a háború is egy egészen váratlan szereplővel gazdagodik.


Django Wexler: The Guns of Empire

Django Wexler: The Guns of Empire

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

As the roar of the guns subsides and the smoke of battle clears, the country of Vordan is offered a fragile peace…

After their shattering defeats at the hands of brilliant general Janus bet Vhalnich, the opposing powers have called all sides to the negotiating table, in hopes of securing an end to the war. Queen Raesinia of Vordan is anxious to see the return of peace, but Janus insists that any peace with the implacable Sworn Church of Elysium is doomed to fail. For their Priests of the Black, there can be no truce with heretics and demons they seek to destroy, and the war is to the death.
Soldiers Marcus d’Ivoire and Winter Ihernglass find themselves caught between their general and their queen. Now, each must decide which leader truly commands their loyalty—and what price they might pay for final victory.
And in the depths of Elysium, a malign force is rising—and defeating it might mean making sacrifices beyond anything they have ever imagined.