Muki75 P értékelése


>!
Muki75 P
Alice Sebold: Komfortos mennyország

Alapvetően nagyon tetszett a könyv, mármint az alaptörténet. Megrázó, kegyetlen, felzaklató történet egy kislányról. Egy kicsit le is kellett tennem, ahogy Susie saját haláláról, a teste eltüntetéséről mesél. És itt nekem nem is kerek a történet. Valahogy nem jöttek át a kislány érzései. Fenntartásokkal fogadtam, hogy milyen távolságtartóan, kívülállóként mestél a családjáról, de még a saját meggyilkolásáról is. A fővonal, Susie halála, a családja széthullása, a gyász, az űr, amit hagyott, nagyon szuper. De a vége… A romantikus maszlag, a gyilkos egyszerű halála… Hát, lehetett volna még csiszolgatni ezt a remek történetet. Helyenként összecsapottnak éreztem.


Alice Sebold: Komfortos mennyország

Alice Sebold: Komfortos mennyország

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Susie tizennégy éves. Üldögél a kilátóban, a maga kis mennyországában, és visszaemlékezik a halálára. Susie-t megerőszakolta és meggyilkolta a szomszéd. Családja csak annyit tud, hogy eltűnt, és visszavárják. A rendőrség nyomoz. A szomszéd eltünteti a nyomokat. Az élet megy tovább.
A kérdés persze éppen ez: hogyan megy tovább? Hogyan birkózik meg két szülő a lánya elvesztésével? A tizenhárom éves húg a nővére hiányával? Megérti-e négyéves öccse, mit jelent az, hogy elment? És megbékél-e Susie azzal, hogy csak nézheti őket?
Csodálatos, felemelő könyv Sebold regénye, amely egy tizennégy éves kislány tiszta szemével figyeli a tragédiát és a gyógyulás folyamatát, az ő hangján kommentálja az emberek megmagyarázhatatlan viselkedését, és az ő bölcsességével veszi tudomásul, hogy csak úgy lehet itt a Földön élni, ha egy kicsit megtanulunk felejteni.
A mű az utóbbi évek talán legnagyobb amerikai bestsellere.

Hirdetés