CaptainV IP értékelése


>!
CaptainV IP
Django Wexler: Az Ezer Név

Az Éjszárny felültetett a militarys, folyton uramozós, tisztelgős hullámra, gondoltam, folytatom a 18-ban megjelent fantasykat valami hasonlóval, ha már ilyen jól bemelegítettem. A vártnál hamarabb belelendültem, nagy-nagy élvezettel olvastam, de a végefelé elfogyott a lendületem. Mindaz, ami a kezdésben megfogott, az alapnak kiváló volt, de mikor észleltem, hogy ez nem fog jelentősen továbbfejlődni, kicsit elvesztettem a lelkesedésemet. A karakterek egyszerűek, mégis érthetőek és szerethetőek, viszont a köztük lévő interakciók és kapcsolatok klisések maradtak, majdnem minden jelenet olyan volt, mintha deja vum lenne. Üdítő volt kimozdulni a Nyugat-Európa által inspirált, megszokott környezetből, és ezúttal sivatagi terepre tévedni, ráadásul a vallási és politikai konfliktusok is elég izgalmasak, ezt persze az alapján a kevés alapján mondom, amit láttam belőle, mert a történet abból 30%-ot mutat, a maradék 70%-ben katonák gyakorlatoznak és ájulnak be dögfáradtan az ágyukba. Talán azért kedveltem annyira Janust és Fitzet, mert kis túlzással ők voltak az egyetlenek, akiket sosem láttam felkelni vagy lefeküdni.
Szóval szórakoztató kötet ez, csak bár ne az érdektelen dolgokkal lenne feldúsítva, és a klisék ugyan tudnak működni, de mégis… valami fűszerrel nem árt őket megszórni. Kíváncsi vagyok, hogy a következő részre ezeket merre alakítja a szerző, ha egyáltalán.


Django Wexler: Az Ezer Név

Django Wexler: Az Ezer Név

Lépj be a hősi fantázia világába, amely muskéták dörejétől és acél csengésétől visszhangzik – de ahol az igazi csatát az alattomos, sötét mágia ellen vívják…
Marcus d’Ivoire kapitány, a Vordanai Birodalom egyik gyarmati helyőrségének parancsnoka már beletörődött, hogy egy álmos, világvégi helyen kell kitöltenie a szolgálatát, ám egy lázadás fenekestül felforgatja az életét. Miután elült a lőporfüst, rámaradt egy demoralizált sereg irányítása, amely erőtlenül kapaszkodott egy aprócska erődbe a sivatag peremén.
A múltja elől menekülő Winter Ihernglass férfinak öltözve, közlegényként szolgál a Vordanai Gyarmati Hadseregben, annak a reményében, hogy így elkerüli a feltűnést. Amikor azonban tisztté léptetik elő, el kell nyernie emberei szívét, és olyan csatába vezetni őket, ahol minden esély ellenük szól.

„Teljes szívből ajánlom Az Ezer Nevet, nemcsak a fantasy, de mindenféle katonai fikció rajongóinak. Steven Erikson, David Drake, Glen Cook, Naomi Novik, Tom Kratman, Jack Campbell, David Weber, és John Ringo rajongói, vigyázzatok: új katonaifikció-cowboy jött a városba, és a neve Django.”

– SFSignal.com

Hirdetés