Nevox értékelése


Nevox>!
Greg Keyes: Hollóisten I-II.

Aki hiányolja az eredeti fantasy világokat, ahol nem egy ál-középkori feduális világban kell helytállniuk hőseinknek, vagy antihőseinknek, annak bátran ajánlom a Váltott Isten Gyermekei duológiát. A második rész ott folytatja, ahol az első véget ért, Perkar, Hezsi mellé Khe is nézőpont karakterré lép elő, méghozzá roppant érdekes figurává, a Folyam hihetetlen hatalmú vérből teremtett lényévé, ghúllá. Hihetetlenül ötletesen és ügyesen szőtte egybe a summer, azték, inka és a nomád társadalmakat valami egésszé, megfejelve a szellemekkel, és a kisebb nagyobb istenségekkel, akik révén óriási hatalomra tehetnek szert a kiválasztottak, a gánok. A máng törzsek kultúráját mélyebben mutatja be itt Keyes, és meglepően sok szereplőt mozgat, akik közül senkiről sem feledkezik meg. Nagyon tetszett a címszereplő Hollóisten, aki nagyban emlékeztetett Lokira engem. Igazi epikus high fantasy, meglepő fordulatokkal és izgalmas cselekménnyel, amit méltatlanul kevesen olvastak és értékeltek.


Greg Keyes: Hollóisten I-II.

Greg Keyes: Hollóisten I-II.

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A roppant Folyam, ez a hatalmas és éhes isten a hegyektől a távoli tengerig kanyarog, és a földek, amelyeket érint, az uralmát nyögik. Erejének senki sem állhat ellen: minden más istent és szellemet felfalt, vagy elűzött a maga közeléből. Ám a pusztákon, ahol már nincs hatalma, csak úgy nyüzsögnek a kisebb-nagyobb természetfölötti lények, szellemek és lelkek.

E veszélyes és idegen földre menekül a Váltott Isten elől saját lánya, Hezsi, a nhóli hercegnő, hogy a síkság vad nomádjai között végre szabad lehessen. De a Folyam visszaköveteli őt: minden erejét és ravaszságát összeszedve arra tör, hogy ismét hatalmába kerítse.

Perkart, a pásztorok népéből származó ifjút végzete ugyancsak a Váltott Istenhez köti: szerelmének, a forrásúrnőnek megesküdött, hogy végez a Folyammal. S bár a kardját istenek kovácsolták, jól tudja, vállalkozása mennyire lehetetlen és reménytelen.

Ők ketten csakis a Hollóisten segítségével győzhetnék le a Folyamot – a Holló azonban kétszínű és álnok; aki benne bízik, csupán még nagyobb veszélynek teszi ki magát…

A Váltott Isten gyermekei színpompás, gazdag világán istenek és halandók vetélkednek egymással a hatalomért – Greg Keyes könyvciklusa a felnőtt, értékteremtő fantasy alapműveinek egyike.

Hirdetés