Rodwin értékelése


>!
Rodwin
Kameron Hurley: A Tükörbirodalom

Sejtettem, hogy nem lesz könnyű dolgom a könyvvel, de ilyen hihetetlen kuszaságra még én sem számítottam ami a könyv elején fogadott. Én eddig csak hallomásból ismerem Erikson munkásságát, hogy mennyi szálat futtat, és tömérdek szereplővel dolgozik. Hurley Tükörbirodalmát pedig sokan hozzá hasonlították, így sok jóra én sem számítottam.
Bátor kalandor ki ebbe a világba belépsz nagy figyelemmel olvasd és egy remek kalandban lesz részed!
Az ötlet amellyel Hurley dolgozik nem ismeretlen a fantasy világban, hasonlót láttam már Kingnél is és videójátékokban is. Mégpedig, hogy hasonló világok tükröződnek az univerzumban, és a szereplők is hasonlóak, de mégis mások. Kétezer évente bekövetkezik a világtörés, amely az egész univerzum működését a feje tetejére állítja.
A világokat alapjáraton a nők uralják, ez is hozzátesz még egy kicsit az amúgy sem egyszerű felálláshoz. A mágia rendszer is igen érdekes, melyet a csillagokból nyernek. Néha felfogni is alig bírtam, hogy mit is olvasok. Tényleg nagy figyelem kell a könyvhöz.
A rengeteg karakter közül mindenki talál magának kedvére valót. Bár a karakterek mennyiségét már indokolatlanul soknak éreztem. Lilia mint a kiválasztott túl egyszerű döntés lenne. Zezili sokkal izgalmasabb volt számomra, mint véres kezű tábornok.
Hurley fantasztikus kultúrákat és világokat teremtett, én is szívesen lovagolnék épp medvéken, bár a kannibalizmushoz nem fűlne a fogam.
A háború előszelének zörejeit érezhettük a könyv végeztével, gyaníthatóan a trilógia végére a világok nagyon megsínylik a véres csatákat. A lady grimdark jelző pedig teljesen jogos jelző az írónőre, nem kímél senkit a sorai között.
Nos én élveztem az olvasást, ha sokszor kaotikus is volt. Nagy figyelmet igényel, és befogadó elmét.

>!
Delta Vision, 2018
720 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633952641 · Fordította: Vitális Szabolcs

Kameron Hurley: A Tükörbirodalom

Kameron Hurley: A Tükörbirodalom

Lebilincselő fantasy história a kétszeres Hugo-díjas Kameron Hurley tollából.

Újra eljön a nemzeteket pusztító és földrészeket formáló katasztrófa, ám ezúttal egy árva gyermek elmenekül a rabszolgaság és a halál elől, hogy feltárja véres múltját… de a világ közben háborút vív önmagával.

Idegen hódítók jelennek meg Szaiduan fagyos világában, és sorban lerohanják a városokat, nem hagyva hátra mást, csak hamut és romokat. A békés dhai nép áll a háború középpontjában, kiket a szaiduaniak rabszolga sorba vetettek, s most mégis a segítségüket kérik a megállíthatatlan ellenséggel szemben.

A sivár és kietlen tundra és az érző növényektől hemzsegő párás dzsungelek vérmágusai és zsoldosai, uralkodói és mágikus hatalommal bíró orgyilkosai ezúttal összefognak a pusztulás szélére sodródott világ megmentéséért.

Amikor a pusztulás eljövetelét hirdető sötét csillag felkel, egy törvénytelen uralkodónak kell összefognia a polgárháború szabdalta nemzetet; egy korát meghazudtoló ifjú harcosnak döntenie kell a családja és saját sorsa között; egy félvér dhai tábornoknak választania kell, hogy kiírtja-e atyja népét vagy hű marad egy idegen uralkodóhoz.

Pengeélen táncoló szövetségek és végzetes árulások kísérik a dhai nép és szövetségeseik törekvéseit, hogy megállítsák a feltartóztathatatlannak tűnő sereget, miközben az ellenség a világegyetemmel egyidős ősi világok összeütközésére készül.

A végén egy birodalom felemelkedik, a többi elbukik.

Hirdetés