ViraMors P értékelése


>!
ViraMors P
Rita Falk: Sertésfej al dente

A nap további része már nyugodt, legalábbis késő délutánig. Akkor sajnos történik egy közlekedési baleset. Percekkel a munkaidőm vége előtt. Bosszantó. Ha az ember egész nap papírrepülőket reptet a szobájában, nagyon idegesítő, hogy éppen, amikor hazamenne, beüt egy ilyen mennykő.

Tulajdonképpen pár szó átírásával kopp ugyanazt tudnám leírni, mint az előző kötetnél. Franz továbbra is alakítja a gyomrát meglehetősen kedvelő, bájosan balfácán bajor rendőrt, Nagyi lelkesen asszisztál az életéhez, apja és egyéb családtagjai jórészt akadályozzák, úgy kb bármiben. Sorozatgyilkos helyett ezúttal egy sittről meglógott pszichopatát kergetünk, és a bátyus családján kívül a gyilkostól rettegő Moratschek bíró is beköltözik az Eberhofer tanyára. Az helyzet a barátok háza és családja táján is változatlan, és bármennyire is tökelütött kb mindenki, és töltenek több időt sörözéssel, mint nyomozással, a végére – ismét – sikerül megoldani az ügyet.
A sorozat továbbra is szórakoztatóan szeleburdi, Nagyi persze remekel a konyhában, én meg ismét azon töprengek, hogy a kajafelhozatal egy részét át kéne ültetnem a valóságba.
Ráadásul ma megtudtam, hogy a németek csináltak filmet is a könyvekből, amit nem tudom még, hogy hogy, de azt hiszem, látnom kell. De legalábbis bele kell néznem.


Rita Falk: Sertésfej al dente

Rita Falk: Sertésfej al dente

Franz Eberhofer, a testestül-lelkestül bajor zsaru békés mindennapjait egy csapásra felborítja a gyilkosságért elítélt pszichopata pszichológus, dr. Küstner szökése a börtönből. Küstner szökése után nem sokkal ugyanis az őt elítélő Moratschek bíró levágott, véres sertésfejet talál az ágyában. A feldúlt bíró Eberhoferék tanyáján keres menedéket, ami gyorsan elviselhetetlenné teszi az otthoni állapotokat Franz számára. Ha minél előbb helyre akarja állítani otthona és élete nyugalmát, nincs más választása, mint sürgősen a végére járni az ügynek…

Rita Falk nagysikerű sorozatának harmadik kötete.

Hirdetés