csucsorka P értékelése


csucsorka P>!
Lakatos Márk: Márk konyhája

Lakatos Márk: Márk konyhája 60 stílusos recept randira, partira, vagy amit akartok

“Úr Isten, hogy’ lehet így lefotózni egy kaját?!” – nyögtem fel pl. a málnás csokoládémousse láttán, de ez csak az első volt, nem az utolsó. ♥️

Lapozgatás közben azon gondolkodtam, mitől jó egy szakácskönyv. Hogy mindent el akarok és el is tudnék belőle készíteni? Mert ebben itt nem vagyok biztos. Sem a “luxialapanyagok”, sem az a tudás/tehetség nincs meg bennem, mint Lakatos Márkban. Pedig imádok főzni, de az ő konyhája, azt hiszem, nem az én konyhám. (Egyébként ha az alapanyagok mégis beszerződtek, a leírások tényleg elhitetik az ember lányával, hogy az elkészítés már úgy menne, mint a karikacsapás.)

Értékelem ezt a könyvet, mert szemet gyönyörködtetőek a fotók; jól kitaláltak az étkek, kellemesek a szövegek és persze mindent egybevetve az egész LakatosMárkos lett, vagyis sokszínű, hedonista, és ami a legeslegfontosabb: hiteles, és innentől mindegy is, hogy én egy vagy tizenegy ételt főzök-e majd meg belőle.

Egy teljes fejezetet szentelt a “műhelytitkainak”, amit nem csak kedves – már-már intim – gesztusnak éltem meg, hanem a régóta érlelődő érzés is megszilárdult bennem: most már tényleg muszáj elnéznem Lakatos Márk műhelyébe!

És még valami! Remélem, egy napon – csak egyetlenegyszer az életben – reggelizhetek Benedict tojást homárral…


Lakatos Márk: Márk konyhája

4.549 Ft Book24 ·
6.499 Ft –30%
4.549 FtÚj Könyvek ·
6.499 Ft –30%
4.589 Ftjoarshop.hu ·
6.499 Ft –29%
4.674 FtKönyvtündér ·
6.499 Ft –28%
4.809 FtMai-Könyv ·
6.499 Ft –26%
4.874 FtKönyvmarket ·
6.499 Ft –25%
5.264 FtJókönyvek.hu ·
6.499 Ft –19%
5.524 Ftálomgyár könyvesboltok ·
6.499 Ft –15%
5.524 FtRégikönyvek.hu ·
6.499 Ft –15%
5.524 FtRocky ·
6.499 Ft –15%
6.174 FtLíra ·
6.499 Ft –5%
3.900 FtKönyvErdő antikvár
1.500 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár
Lakatos Márk: Márk konyhája

Lakatos Márkot, a népszerű stylistot gyerekkora óta érdekli a gasztronómia művészete. „Mindig úgy tekintettem a főzésre, mint egy divatfotózásra. Színekben, formákban, ízekben és illatokban gondolkodom, de legalább ugyanennyire foglalkoztat a látvány és a terítés is. Imádok minden irányban hatni az érzékekre.”

Márk hat fejezetbe gyűjtötte össze kedvenc receptjeit:
– Az Édeseim fejezetben a legcsábítóbb édességeket veszi sorra.
– A Drágáim fejezetben exkluzív fogásokkal készül, amelyek tökéletesen illenek az ünnepi alkalmakhoz.
– A Műhelytitkok fejezetben a legbizalmasabb trükkjeibe avat be bennünket.
– A Stílusikonok fejezetben egy-egy olyan fogást készít el, amelyeket a divatszakma és a kultúrtörténet legjei inspiráltak.
– A Mozimánia fejezetben kultikus filmek, illetve filmsztárok által ihletett receptek kerülnek sorra.
– A Party time fejezetben pedig a baráti összejövetelekre leginkább ajánlott receptjeit osztja meg velünk.

Legyen szó akár málnás csokoládémousse tortácskákról, pezsgőzselével tálalt kaviárról, egyszerű paprikás krumpliról, Casanova által ihletett borjúmájról, Tarantino halas tacójáról vagy szivárványos sajttortáról, Márk konyhájában mindenki megtalálhatja a kedvére való finomságot.

Lakatos Márk stylist, jelmeztervező, rendező és tévés műsorvezető. Filmtörténet-filmesztétika szakon diplomázott, Spanyolországban idegenforgalmat tanult. Rendszeresen tudósít a legfontosabb nemzetközi divathetekről. Évek óta szenvedélyesen főz. Lakatos Műhely nevű kolbászozóját 2016-ban nyitotta meg a Belvárosi piacon.