Vác_nembéli_István_fia_istván értékelése


>!
Vác_nembéli_István_fia_istván
Robin Hobb: Bolond kötelesség I-II.

Először is egy hatalmas köszönet a @DeltaVision kiadónak, hogy felvállalták ezt a sorozott is, mert ahogy tudom nem volt hatalmas siker idehaza amit nem értek.
A Látnok-ciklus és a Élőhajók-ciklus után nem is volt kérdés, hogy igen elfogom olvasni mivel mind a kettőt imádtam pedig nem az a fantasy amit én szeretek nincs tele vérrel harcol nem káromkodnak. De valamiért mégis megfogott és nem tudtam letenni.
ifjú Fitz Lovag na jó már nem olyan fiatal és nem is ezt a nevet használja elvonultan él az erdő közepén a farkasával/ a farkas jó arc Seregélyt csak vinnyogó szajhának hívta / és egy befogadott gyerekkel. Kicsit tartottam mennyire fogok emlékezni a Látnok ciklusra mert ne árt ha olvastad azt is. de ahogy elkezdtem olvasni jöttek az emlékek na meg az ismert szereplők. Van aki személyesen mint pl : Seregély, Árny az orgyilkos mester, Bolond a …………. mi is ő igazából, de sokat megtudtunk Burrick-ról a lovász mesterről Molly-ról az igazi nagy szerelemről . Szóval jöttek az emlékek.
Amikor először elkezdtem azon gondolkodni mi is lesz úgy a 300 oldalnál tartottam és még fogalmam se volt, hogy mit várhattok mi lesz egyáltalán vagy legalább merre tartunk de semmi/na jó tudom hátoldalon le van írva/. Csak jöttek az infók az elmúlt évekről,ezzel telt ki az első kötetet. De ez nem zavart most annyira, élveztem olvasni a régi szereplőkről, ebben zseniális az írónő.
A második kötetben indul be az igazi kaland Bolonddal vagy Arany úr most ezt a nevet használja, ott van a királyné vadász szóval remek kis csapat.A második kötetről nem szeretnék írni el kell olvasni megéri azt ígérhettem .

1 hozzászólás

Robin Hobb: Bolond kötelesség I-II.

Robin Hobb: Bolond kötelesség I-II.

Látnok FitzLovag tizenöt évig önként vállalt száműzetésben élt, és szinte mindenki halottnak hitte. Egy nap azonban elszigetelt életét látogatók zavarják meg: régi mestere, aki az orgyilkosok módszereit tanította meg neki; egy vajákos, aki rég elveszett szerelmének visszatértét jósolja, valamint a Bolond, a Fehér Próféta, aki arra ösztönzi, hogy teljesítse be a végzetét.

Amikor aztán Kötelesség herceg nyomtalanul eltűnik az eljegyzése előtt, amely a Hat Hercegség békéjéről hivatott gondoskodni, Fitznek és társának, Éjszemnek nincs más választása: vissza kell térniük Kosvárba, hogy az ügy végére járjanak, és a Bolond, valamint az udvari vadászmester segítségével megtalálják és hazavigyék a trónörököst.

Azonban még Fitz sem számít arra, ami rájuk vár…

Hirdetés