kvzs P értékelése


>!
kvzs P
Scott Lynch: Locke Lamora hazugságai

Fantasy és krimi. Két nagy kedvenc műfajom. Nem csoda, hogy az Úri Csirkefogók története ennyire beszippantott.
A cselekmény több szálon folyik, és mindegyik önmagában elvinne egy könyvet a hátán. Néha nem is tudtam, hogy a zseniális átverés miatt izguljak, ami tele volt meglepő és váratlan húzásokkal, vagy esetleg a Szürke Király hatalomátvétele és álnokságai miatt rágjam a körmömet. A két szálat ráadásul megkoronázták a Pók játszmái, szóval tényleg mindenki megpróbált átverni mindenkit, ami néha nem vár bonyodalmakat okozott.
Emellett megismerhettük az Úri Csirkefogók múltját, és születését is, ami nem csak plusz érdekességekkel töltötte meg a könyvet, de azt is megmutatta, hogy Lynch alaposan és mélyen átgondolta a szereplőit.
A világ megismerése közben is ezt a mélységet éreztem. Remélem a sorozat további részeiben többet megtudhatunk a titokzatos ősi civilizációról, és az örökül hagyott csodáikról.
Ritkán lehet olvasni ennyire alaposan felépített és jól kidolgozott történetet, amely végig sodró lendületű, és letehetetlenül izgalmas.


Scott Lynch: Locke Lamora hazugságai

Scott Lynch: Locke Lamora hazugságai

Camorr városa épp olyan, mint középkorunk Velencéje – leszámítva furcsa és felkavaró épületeit, melyeket egy ősi, idegen faj emelt, az árnyékukban megbúvó méregkeverő fekete alkimistákat és a mindenki által rettegett varázslókat. Ebben a városban él az ifjú Locke Lamora, aki csak annyiban emelkedik Camorr több százezer lakója fölé, hogy bármelyiküket bármikor képes becsapni művészetté fejlesztett szélhámosságával.
Senki sem sejti, hogy a legendás Camorr Tövise, a legyőzhetetlen kardvívó, a szegények barátja, a mestertolvaj, akinek a falak sem jelentenek akadályt, nem más, mint a jellegtelen külsejű, a víváshoz alig értő Locke Lamora. és bár valóban a gazdagoktól lop – hiszen ki mástól lenne érdemes? –, a szegények soha nem látnak a zsákmányból egyetlen rezet sem. Locke ugyanis kizárólag saját magának, valamint szorosan összetartó csapatának, az Úri Csirkefogóknak dolgozik.
Camorr ősi városának szeszélyes és színes alvilága az egyetlen hely, amit a tolvajbanda tagjai valaha otthonukként ismertek, ám most egy titokzatos háború darabokra szaggathatja ezt a világot. Locke és barátai gyilkos játszmába keverednek, és hirtelen a puszta létükért kell küzdeniük…

A „Locke Lamora hazugságai” mesterien ötvözi az urbánus fantasy gazdag képzelőerejét a kalandregények könnyedségével, szórakoztató és nemegyszer megrázó élményt nyújtva az újdonságra vágyó olvasóknak.

Hirdetés