WerWolf értékelése


>!
WerWolf
Burger István (szerk.): Galaktika 344.

Kir Bulicsov: A jövevény fényképe
Bulicsovtól kicsit többre számítottam, de hát nem lehet mindig toppon alkotni. Ez a regény inkább egy ifjúsági történet, ami inkább a hangulat megteremtésére törekszik. Kedves kis novella, csak éppen nem én vagyok a célközönsége. Viszont ha lenne gyerekem, neki szívesen felolvasnám.
4/5
Márki István: A mogorok földjén
Tipikus posztapokaliptikus történet, ahol a cím már sokat sejtet. Nem rossz, de ha az ember elolvasott már ilyenből egy tucatot, akkor nem tud semmi újat nyújtani. Kivéve, ha olyan hangulatú, ami magával ragadja az olvasót. Nos, ez nem olyan.
3/5
William Ledbetter: A hosszú zuhanás
Na, ez egy igazi sci-fi történet, ahol van tudomány, MI, izgalom, hatalmi játszma, és minden ami egy jó sci-fi történethez kell. Szerintem jól meg lett írva és be is szippantott, annak ellenére, hogy az alapötlet elsőre nem nagyon fogott meg. A végére azonban még ezt is érdekessé tudta tenni az író.
5/5
Fedina Lídia: Isteni zűrzavar
A Virokalipszist olvastam, de ez nem tudom, hogy mi akart lenni. Lídia kicsit túltolta az istenek szerepeltetésével az egészet. Igaz, hogy kapcsolódik a Virokalipszishez, de ezt az előjátékot másként is meg lehetett volna írni :(
2/5
Claude Lalumière: A Patchwork Eljárás
Érdekes alternatív történelmi elbeszélés. Egy olyan világ, ahol teljesen másként alakult a történelem és nem létezik az USA. :D De a technika sem fejlődött valami sokat, ha a XX. században is léghajókkal utazgatnak. Nos, ez csak érdekesség. Maga a történet igen izgalmas, és ami a lényeg, nem kiszámítható, mégis logikus. Jó volt olvasni.
5/5
Móra Ferenc: A veriszkóp
Attól, hogy valami nem mai, még lehet friss. Egy időtlen történet, mely a kor szokásaihoz híven álomba van elmesélve, mégis igen sokat elmond a kor emberéről (akárcsak a ma emberéről is). Jó volt a végén egy kis szarkasztikus történetet olvasni.
5/5
A cikkek most is többnyire érdekesek voltak. Mégis kiemelném közülük az „Éhség”-et, amit Tücsi írt. Ebből sok olyan információhoz jutottam, amiről eddig nem is tudtam. Át kellene gondolnunk a mezőgazdaságunkat!


Hirdetés