belladonnatook értékelése


>!
belladonnatook
Szőcs Henriette: A Kizil Elma háremének titka

Végre egy történelmi regény, ami nem untatja halálra az embert a százoldalas leírásokkal! A brigadéros szeretője úgy repít el minket Buda ostromába, hogy az akkori kisemberek – egy gyönyörűszép, de nem elsővonalbeli háremhölgy, egy zsidő ékszerész, egy füvesasszony – szemén keresztül látjuk és bőrén tapasztaljuk, mit is jelentett a háború a mindennapokban. semmi dics, semmi hősiesség, csak pestis, szegénység, éhezés… azaz igenis dicsőség, a mellékszereplők dicsősége, akik akkor is élték az életüket és próbáltak jó döntéseket hozni. Izgalmas, remekül megírt regény, szerethető, esendő, remek szereplőkkel!!!


Szőcs Henriette: A Kizil Elma háremének titka

Szőcs Henriette: A Kizil Elma háremének titka

1686. A több mint százötven éve tartó magyarországi török uralom a végéhez közeledik. Abdurrahmann pasa már igen idős. Utódja nincs. Egyetlen fiát a pestis ragadta el egy hadjárat során. Fatima, a hárem első asszonya ezt soha nem tudja megbocsátani a fényességes szultán budai helytartójának. De vajon miért betegednek meg, majd tűnnek el Abdurrahmann háreméből a lányok? Mit keres az udvarban időről időre a füvesasszony? Vajon megbocsátható, ha ilyen körülmények között egy fiatal háremhölgy teherbe esik a pasától? Ki kapja a selyemzsinórt? Hogy boldogul a hárem nyugalmát és biztonságát ismerő Aisa szabad nőként? Hogy kerül Batthyány Ádám gróf egy hamvas ifjú hölgy hálószobájába? Vajon Abdurrahmann túlélte utolsónak hitt hadjáratát? Mi lesz az utódlással? Vajon mi úszik a Dunában?

Szőcs Henriette A török brigadéros című regénytrilógiájának első részében egy izgalmakkal teli kalandos utazáson vehetünk részt a Szulejmán által alapított, ám ekkor már hanyatlásnak indult Oszmán Birodalomban. Mindeközben megtudhatjuk, milyen volt egy korabeli szabadrablás, hogy válhatott valaki rabszolgává, illetve milyen fondorlatok árán lehetett túlélni egy lehetetlennek tűnő küldetést.

Hirdetés