tinuviel89 értékelése


>!
tinuviel89
Christelle Dabos: Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban

Ha lehetne 10 csillagot kapna vagy százat. Az első részt is nagyon szerettem, már kétszer olvastam, de az a második rész felülmúlta. Rejtélyek „megoldása” helyett még több titkot kapunk, újabb és újabb rétegek sejlenek fel, és csak kapkodhatjuk a fejünket. Olyan különleges érzékkel adagolja az írónő a kalandot és az izgalmat, némi csipetnyi romantikával fűszerezve, hogy csak ámulok és bámulok. Továbbra is fenntartom, hogy ez nem teljesen ifjúsági könyv. Az írónő nagyon izgalmas univerzumot épít fel, ahol semmi sem egyértelmű. Jót tesz a történetnek, hogy új helyszíneket ismerünk meg, kimozdulunk a légvárból, vonatról látjuk magát a Sarkot, és újból felbukkannak a hősnő rokonai. A rokonok rájönnek, hogy Ophélie sokat változott, fejlődött, ahogyan Thorn is, a maga fura módján. Sokkal többet megtudunk Farukról még Artemiszről is és a könyvekről. Utána egy függővég… A következő kötet a kiadó tájékoztatója szerint csak 2019 őszére jelenik meg, és az nagyon sokára lesz…Még az a gondolatom, hogy ez a szép vaskos kötet megérdemelne egy szebb, kemény fedeles, fűzött kivitelt, esetleg még illusztrációkkal. Mindenkinek ajánlom. Érdemes felfedezni ezt a könyvet.
Nem sokáig bírtam, máris újraolvastam a könyvet. Elsőre túl gyorsan olvastam, és most jöttem rá, hogy mennyi apróság elvesztett közben, most erre is szántam időt. Hosszú lesz a várakozás. Nagyon jó a fordítás, most olvasom, hogy az első kötet fordításáért Molnár Zsófia díjat kapott. Tényleg függőséget okoz, és a vége újabb és újabb kérdéseket vet fel. Na és a vége felé Thorn szájából az a mondat …

13 hozzászólás

Christelle Dabos: Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban

Christelle Dabos: Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban

2017 egyik legnagyobb ifjúsági könyvsikere, A tél jegyesei végre folytatódik! A Tükörjáró-sorozat második részében a Sark kegyetlen világába száműzött Ophélie hirtelen az érdeklődés középpontjába kerül. Nemcsak különleges képességeire derült fény, hanem arra is, mekkora fenyegetést jelent ellenségei számára. Nincs más választása, minthogy saját maga leplezze le az udvari intrikákat. Ebben a különösen veszélyes helyzetben pedig csak titokzatos vőlegényére, Thornra számíthat. Eközben rejtélyes eltűnések tartják izgalomban az udvart, Ophélie pedig hirtelen egy nyomozás kellős közepébe csöppen, amelynek végén talán megtalálhatja az igazságot a Délibábosok keltette illúziók mögött.

Hirdetés