Ashriver értékelése


>!
Ashriver
Naomi Novik: Őfelsége sárkánya

Imádom a sárkányokat, imádom a sárkányokat, imádom a sárkányokat!
Végig sodort magával a történet, együtt utaztam a hajón Laurenc kapitánnyal és egyik ámulatból a másikba estem. Annyira bájos és megható volt, ahogy lassanként kinyílt a kapitány szíve Temeraire felé. És Temeraire gondolatai, ahogy a szeretetét, ragaszkodását kimutatta Laurennek…hjajjj, beleszerelmesedtem a sárkányba.
Külön tetszett, hogy az írónő részletesen leírta és megismertette velünk nem csak a világot, de a szereplőket.
És most kérnék szépen egy sárkányt vagy egy útmutatást, hogy hol találhatok egyet :D


Naomi Novik: Őfelsége sárkánya

Naomi Novik: Őfelsége sárkánya

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A napóleoni háborúk már önmagukban is izgalmasak, ám ha belegondolunk, hogy a csata nemcsak a földön, hanem a levegőben is dúl, méghozzá sárkányok hathatós segítségével, akkor egészen újfajta izgalmak várnak ránk.
Amikor Őfelsége Hajója, a Kevély elfog egy francia fregattot és megszerzi a fedélzeten található legnagyobb kincset, egy kínai sárkánytojást, a tengeri ütközetek veterán angol tisztjének, John Laurence kapitánynak beteljesedik a végzete, életét pedig feldúlja a bizonytalan jövő – és a váratlan barátság a legfurcsább lénnyel, akit valaha látott.
Temeraire, a sárkány hátán Laurence kapitány kitapasztalja a légi hadviselés csínját-bínját. Hogy megtörjék Bonaparte arcátlan támadását a brit föld ellen, és megakadályozzák a franciákat saját sárkányaik bevetésében, Laurence-nek és Temeraire-nek eddig ismeretlen veszélyekkel és kihívásokkal kell szembenézniük, amelyeken a Brit Birodalom jövője áll vagy bukik.

"Úgy keltek életre lelki szemeim előtt a könyvek, ahogy olvastam őket. Ezek csodálatosan megírt regények, hiszen nemcsak frissek, eredetiek és lendületesek, de tele vannak csodálatos, érző szívű szereplőkkel.
Az Őfelsége sárkánya két olyan műfaj ötvözete, amit különösen szeretek: fantasy és történelem. Alig várom, hogy lássam, amint sárkányok is részt vesznek a napóleoni háborúkban. Én az ilyen filmek miatt járok moziba."
Peter Jackson, A Gyűrűk Ura-trilógia rendezője

Hirdetés