ValerinLanz P értékelése


>!
ValerinLanz P
James Dashner: Lázkód

Komolyan, már-már jobban tetszett, mint az eredeti trilógia. Végre mindenre választ kaphattunk, végigkísérhettük kedvenceinket a kezdetektől, és ezután akkor jöhet újra az Útvesztő.
Írta valaki egy értékelésben, hogy alig történt valami, de én pont az ellenkezőjét éreztem, jóllehet tíz évet ölelt fel körülbelül, ami rengeteg idő. Szerencsére nem lett minden nap megjelenítve, de így is nagyon szívesen olvastam. Örültem a kedvenceim újbóli felbukkanásának, Newt, Minho, a szívem szakadt meg értük. spoiler
Thomas nagyon közel került a szívemhez ebben a részben. spoiler
Van egy jelmondat az egész sorozatban, mégpedig az, hogy a „VESZETT jó!” Én ezt egy kicsit átalakítanám magamnak, hogy ha esetleg elfelejteném a konklúziót, amit levontam: spoiler
A sorozat alapköve, a Föld pusztulása spoiler, a Buggyantak, az, hogy vannak ilyen elvakult emberek, akik gyerekeken kísérleteznek ahhoz, hogy elérjék a céljukat… engem taszít, és egyáltalán nem értek vele egyet.
Uh, most valamiért nagyon kedvet kaptam, hogy újból elolvassam a trilógiát. Más szemszögből fogom látni a dolgokat, sok mindent tudok már, amit első olvasáskor még nem, úgyhogy mindenképpen érdekes lesz.
Meg különben is, nem bírom sokáig Newt nélkül. *-*


James Dashner: Lázkód

James Dashner: Lázkód

Bekövetkezett a világvége. Az erdőket tűz pusztította el, a folyók és a tavak kiszáradtak, a tengerek szinte semmivé lettek.
Aztán jött a gyilkos kór: láz söpört végig a világon. Az emberek egymás ellen fordultak, tombolt az erőszak, melynek családok milliói estek áldozatul.
Majd megjelent a VESZETT, melynek tagjai válaszokat kerestek. És találtak egy fiút, aki tökéletesen megfelelt a céljaiknak. A fiú, Thomas, pedig épített egy Útvesztőt.
Thomas nem tudta, mennyi titok, mennyi hazugság veszi körül. Nem tudta, barátai és a VESZETT alkalmazottai közül kiben bízhat meg, és kik azok, akik alantas szándékkal megtévesztik, eszközként használják. Akik igaz barátai, azok a végsőkig hűségesek lesznek hozzá, még akkor is, amikor már emlékük sem marad róla. Amikor majd együtt kutatják az Útvesztő titkát a Tisztáson. Azét az Útvesztőét, melyet csakis Thomas rombolhat le.
James Dashner, a világszerte immár filmváltozatban is óriási sikert aratott Útvesztő-sorozat szerzője az egyik legnépszerűbb amerikai ifjúsági író. A trilógiának szánt sorozat utóbb a rajongók nagy örömére ötkötetesre bővült. Az Útvesztő és folytatásai, a Tűzpróba és a Halálkúra írója amúgy nem nagy barátja a számoknak, pedig eredetileg könyvelőként dolgozott. Most viszont rendkívül hálás azért, hogy rubrikák töltögetése helyett történetek írásából élhet, és úgy tartja, nála nagyobb mázlista kevés van a világon.

Hirdetés