Rodwin értékelése


>!
Rodwin
George R. R. Martin: A Hét Királyság lovagja

George R. R. Martin: A Hét Királyság lovagja Történetek A tűz és jég dala világából

Mint oly sokszor velem, ez az olvasás is csak úgy megtörtént. Nem volt semmi haditerv csak levettem a polcról.A könyvről nem tudtam semmit csak annyit, hogy novellákat tartalmaz, de egyáltalán nem bántam meg, hogy Martin eme műve került sorra, mert nagyon jól szórakoztam.
Réges régen, egy messzi, messzi Westerosban járunk
Mikor még a Targaryenek vígan élték és járták a világot, volt egy lovag Bolhavégről. Ser Duncan a Magas, ezzel el is árultam a legnagyobb erényét, mert bizony nagyon magas volt, és meglehetősen széles is. Az ő történeteibe pillanthatunk bele, és a kóbor lovagok viszontagságos életébe.
Útja során szert tesz az első fegyverhordozójára is, Egg személyében, aki Duncannal ellentétben alacsony, mert még egy kisfiú, de esze vág mint a borotva, akárcsak a szeme is mindent meglát.
A két főszereplő által nagyon jó kis párbeszédeknek lehetünk fültanúi, könnyed és vicces, pedig nem ezt szoktuk meg Martintól.
Bepillanthatunk egy lovagi torna eseményeibe, bizony az ilyen eseményeknél sem elsődleges a tiszta játszma. Dunk a saját bőrén tapasztalja meg, hogy nem minden a magasság.
Majd egy földi viszályba csöppenünk bele Sziklaerőd közelében. Itt sem minden fenékiig tejfel, Dunknak a Vörös Özveggyel sem lesz könnyű dolga. Rengeteg szereplő bukkan fel, amihez a Martin olvasók már hozzászoktak, és a végén minden kirakós a helyére kerül. Kicsit gyengébbnek éreztem az első novellánál, de azért ez is jó volt.
A harmadik történetben ugrunk egy kicsit az időben, a két főszereplőnk északra tart, de közben kitérőt tesznek a Butterwell–Frey esküvőre.
A Vörös nász óta tudjuk, hogy Martinnak gyengéi az esküvők. Az előző két történet ismeretében mindenképp ez a nyerő novella, ez már igazán Martinos, fondorlatos, csavaros. Blackfyre-lázadásnak lehetünk szemtanúi, és felbukkannak különleges sárkánytojások is.
Összességében nagyon jól szórakoztam, majdnem ötös könyv. Kár, hogy nem az újabb kiadás volt meg, mint olvastam a rajzok igencsak hozzátettek az eseményekhez.
Várom a folytatásokat, ami elvileg tervben van, de ki tudja megvalósul-e majd…

>!
Alexandra, Pécs, 2015
382 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633574843 · Fordította: Novák Gábor

George R. R. Martin: A Hét Királyság lovagja

George R. R. Martin: A Hét Királyság lovagja

A Királyvár nyomornegyedében malacokat hajkurászó Dunk élete először akkor vett váratlan fordulatot, amikor egy kóbor lovag maga mellé vette fegyverhordozónak. Tíz évvel később az újdonsült lovag élete újabb fordulatot vesz, amikor első lovagi tornáján a Targaryen-ház tagjaival vívhat. Ám aki sárkányokkal táncol, könnyen megégetheti magát…

George R. R. Martin A tűz és jég dalával párhuzamosan írt kisregényei Westeros múltjába visznek el minket, amikor még a sárkánykirályok uralják a Hét Királyságot, ám hatalmukat belviszályok és trónkövetelők fenyegetik – veszélyes és izgalmas idők egy kóbor lovag és fegyverhordozója számára. A Hét Királyság lovagja kötelező olvasmány A tűz és jég dala regények rajongói számára, és ideális ízelítő azoknak, akik eddig csak a tévésorozatból ismerték Westeros lenyűgöző világát.

Hirdetés