Sarah96 értékelése


>!
Sarah96
George R. R. Martin – Gardner Dozois (szerk.): Veszélyes amazonok

A legnagyobb bajom ezzel a könyvvel az volt, hogy több volt benne a kimondottan rossz novella, mint a jó. Így a végére érve örülök, hogy végül nem vettem meg ezt a könyvet, hanem csak kikölcsönöztem a könyvtárból.
Joe Abercrombie: Szép kis útonálló
Gyenge. Ennek a novelláskötetnek elméletileg „erős és karakteres női főszereplő”-i vannak. Ehhez képest rögtön az első novella egy idegesítő, szerencsétlen női karaktert kaptunk, aki inkább csak a vakszerencsének köszönheti, hogy nem purcant eddig ki.
2/5

Megan Abbott: Vagy összetörik a szívem
A Trónok harcás novellát leszámítva, végül ez a novella miatt vettem ki a könyvet a könyvtárból. Ott helyben a könyvtár kis csendes zugában olvastam el és szinte faltam a sorokat. Drámai, feszültségekkel teli, ahol szurkolsz a szülőnek végig, de a vége végül nem teljes a happy end. Számomra pont ezért volt olyan jó.
5/5

Cecelia Holland: A Nora-ének
Szeretem a történelmi műveket, és ezzel sem volt különösebb bajom. Nem egy nagy eresztés, de egynek elment. Itt pont az a helyzet állt fenn, hogy annyira olvastam volna még tovább, de a végére csak egy wikipedia-szerű összefoglalót kaptunk.
3,5/5

Melinda Snodgrass: A kéz, amit ott sem volt
Mostanában kimondottan sok sci-fit olvasok és ez nagyon jól sikerült. Nálam benne van a top 3-ban.
5/5

Jim Butcher: Bombázók
Bevallom, nem jutottam a végére. Nagyon nem tetszett.
1/5

Carrie Vaughn: Raisza Sztyepanova
Szeretem a történelmit, de ez olyan 1x olvasható valami volt. De tetszett a vége, hogy végül megtalálta a helyét a világban.
3/5

Joe R. Lansdale: Birkózás Jesusszal
Hát itt a női szereplő kapott kb. a legkevesebb szerepet, de a történet, a különböző korú főszereplők, a maguk kis világuk tetszett. Több ehhez hasonló novella kellett volna.
4/5

Megan Lindholm: Szomszédok
Ez is abszolút top 3. Nagyon jól bemutatta az írónő az öregkor kihívásait – az elmagányosodást, a baleseteket, a feledékenységet, a gyerekeket, akik csak jót akarnak, de közben mégis valahogy utáljuk őket. Alapjáraton ez egy szomorú történet, amiben hihetetlenül sok igazság rejlik. Nagyon tetszett.
5/5

Lawrence Block: Mindig kifogom az ilyeneket
Mi a fészkes fenét keres ez a novella ebben a könyveben? A könyv fülszövegén ez áll: „ ezek a lányok garantáltan nem várakoznak egy toronyban jajongva, amíg a vitéz lovag levágja a sárkányt és megmenti őket”. Hát ebben tényleg nem. A főhősnő inkább összeszed nagydarab pasikat bárokban és várja, hogy valaki megölje helyette a férjét. Legalábbis valami ilyesmire akar kilyukadni a történet. Elég zavaros katyvasz volt az egész.
2/5

Brandon Sanderson: Csend árnyai a pokol Erdőségében
2 novella van, amit nem olvastam ebből a novelláskötetből. Ez az egyik. Az oka az, hem rajongok túlságosan az író munkásságaiért, pedig több könyve is megvan otthon, de egyiknek sem jutottam a végére.
0/5

Sharon Kay Penman: A száműzött királynő
Mint már mondtam szeretem a történelmi történeteket. Ugyanaz, mint a Nora-ének. Egynek elment, de semmi extra.
3,5/5

Lev Grossman: Lány a tükörben
Hát akartam ettől az írótól olvasni valamit a közeljövőben, de ez a műve lebeszélt róla. Szenvedtem vele. Konkrétan oldalról-oldalra csak azt vártam, hogy mikor lesz már vége.
1,5/5

Nancy Kress: Második arabeszk, nagyon lassan
Már az elején éreztem, hogy ez tetszeni fog. Szeretem az ilyen posztapokaliptikus világokat, és ez is tetszett.
4/5

Diana Gabaldon: Szüzek
Ez a második novella, amit nem olvastam. Ismerem az írónő több könyvét is, valahogy azok sem lettek igazán kedvenceim, aztán megnéztem, hogy ez is milyen hosszú és úgy döntöttem, hogy ezt inkább passzolom.
0/5

Sherrilyn Kenyon: A pokol haragja semmiség
Sherrilyn Kenyon több könyvét is olvastam, vannak jók és kevésbé jó művei. Ez a kevésbé jó kategóriába esik.
2,5/5

S. M. Stirling: Kimondani a végzetet
Nem volt rossz. Egy-két elméleti dolgon fennakadtam, de egynek elmegy. Több történetnél az volt a bajom, hogy túl rövid, itt azt éreztem, hogy egy picit hosszabb, mint az indokolt lenne.
3,5/5

Sam Sykes: Vadhívás
Nem jutottam a végére.Egyszerűen nem kötött le.
1/5

Pat Cadigan: Ápolók
Na, ezt már azért is el kellett olvasnom, mert jómagam is ápolónak tanulok. Túl sok olyan apró dolgot vettem észre sajnos, ami a valóságban is megtörténnek (Alzheimer, gyógyszerrel való visszaélések és társaik). A főszereplő párostól viszont egyáltalán nem dobtam magam hanyatt.
3,75/5

Caroline Spector: Anyám hazugságai
Kissé kakodva olvastam, mert tudtam, hogy ez után jön a Trónok harcás novella, de ez nem von le az értékéből, mert bár talán egy kicsit hosszúra sikerült, de ez egy jó kis történet.
4/5

George R.R. Martin: A hercegnő és a királynő, avagy a feketék és a zöldek
Hát többek között ezért az egy műért vettem ki a könyvet a könyvtárból. Nagy rajongó vagyok és bár magát a történetet ismertem, de azért adott valamit hozzá ez a novella is. Imádon a Targaryen-időket. Lehet, hogy nem ez az író legjobb munkája, de én imádtam.
5/5


George R. R. Martin – Gardner Dozois (szerk.): Veszélyes amazonok

George R. R. Martin – Gardner Dozois (szerk.): Veszélyes amazonok

Huszonegy történet. Tizenkét New York Times-bestseller szerző. Egy teljes George R. R. Martin kisregény Westeros világából! És egy egész hadseregnyi veszélyes amazon.

Kardvívó harcosnők, vadászpilóták, űrhajósok, halálos orgyilkosok, csábító femme fatale-ok, nagyhatalmú varázslónők, lázadók, magándetektívek, az apokalipszis túlélői, hóhérok, rabszolgák és erőskezű királynők – ezek a lányok garantáltan nem várakoznak egy toronyban jajongva, amíg a vitéz lovag levágja a sárkányt, és megmenti őket!

A Trónok harca legendás szerzője, George R. R. Martin és a tizenöt Hugo-díjjal jutalmazott szerkesztő, Gardner Dozois újabb erős antológiával örvendeztetik meg az olvasókat, amelyben krimi, thriller, fantasy és sci-fi egyaránt helyet kapott, így mindenki megtalálja a maga számítását. A sok-sok írást egy közös elem köti össze: olyan erős és karakteres nők a főszereplők, akikről csak ritkán olvashatunk.

Valljuk be: annak ellenére, hogy mennyire veszélyesek is ezek az amazonok, lehetetlen nem szeretni őket!

Hirdetés