Allanon értékelése


>!
Allanon
Eric Muldoom: Sötét angyalok

Újabb kedvencet avattam. Imádtam. Izgalmas és csihi-puhiban gazdag olvasmány egy csipet jófajta humorral fűszerezve. Rengeteg számomra újszerű lény teszi színesebbé a környezetet valamint a helyszínek sokfélesége tette letehetetlenné a könyvet. No meg persze az író stílusa és megfogalmazása. Néhány annyira megtetszett, hogy ki is idéztem őket. Nagyon élveztem az olvasását biztos vagyok benne, hogy be kell szereznem az író többi könyvét is. Pár ötletet le is nyúltam m.a.g.u.s. kaland készítéséhez.

3 hozzászólás

Eric Muldoom: Sötét angyalok

Eric Muldoom: Sötét angyalok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Északon javában dúl a második Holdháború; ork-, manó- és holdelf seregek borítják vértengerbe az emberek királyságait, üszkös romokat, halálhörgést hagyva maguk után. Távol a káosz keserű forgatagából Shagyrban, a sötét elf birodalom szívében feltűnik a titokzatos Opálváros, az Istenek Temetője. Az itt rejtező tiltott misztériumok és a temérdek kincs megszerzésének reményében akontinens legbefolyásosabb varázslórendjei szállnak harcba egymással a város birtoklásáért.
A Farkasok Hava Kullgan'O'Branardot, a Lutarnita Egyház főpapját, a Boszorkány Lovagrend nagymesterét is útban találja az Opálváros felé. Kullgan egy sötét elf varázsló, egy hodon lovag és egy ember kardművész társaságában vág neki az ismeretlennek. Kényszerűségből teszi ezt; egyházát megátkozták, valamennyi hívét kardélre hányták, leghűbb paplovagjait máglyára vetették. Saját életét válthatja meg azzal, ha eljut az Opálvárosig…

Hirdetés