Razor SMP értékelése


>!
Razor SMP
Brian McClellan: A birodalom bűnei

Először is köszönet illeti a @Fumax Kiadót, hogy a sötét fellegek ellenére is – az előző trilógia állítólag nem fogyott olyan jól – belevágtak McClellan új trilógiájába. Sokaknak okoztak ezzel örömet.
A vér és lőpor istenei 10 évvel a Lőpormágus-trilógia eseményei után játszódik az ott oly sokszor emlegetett Fatrasztában. Míg akkoriban Fatraszta épphogy túl volt a kezzel vívott háborún, most a palo őslakókkal gyűlik meg a bajuk. Ezért hívják a birodalomba két régi ismerősünk, a Vlora és Olem által vezetett Puskamestereket. Ám az elégedetlenkedés nem csak vidéken dúl, így hamarosan a fővárosba hívják őket. Itt kapcsolódik be a történetbe a másik két nézőpontkarakter. Michael Bravis a Feketekalaposok, a helyi titkosrendőrség tagja, szolgál Vlora összekötőjeként, miközben egy államellenes pamflet, A Birodalom bűnei után nyomoz. Eközben a halottnak mondott, háborús bűnösként elítélt és munkatáborban sínylődő Őrült Ben Styke-ot váratlanul kiszabadítja egy titokzatos férfi és Vlora megfigyelésével és védelmével bízza meg.
A regény első fele inkább lassabb, nyomozós, miközben Michel a pamflet ügyében, Vlora pedig a palók után nyomoz. Később aztán középpontba kerül a fülszövegben említett monolit és a regény sebessége is rákapcsol, hogy aztán bővelkedjen a Brianre jellemző minőségű csatákban.
Mivel egy trilógia nyitó kötetéről van szó, így természetesen érezhető az alapozás, ezzel együtt a regény sikeresen épített és bővítette az előző trilógia világát, ugyanakkor nem feltétlen szükséges az előzmények ismerete.
Jöhet a folytatás!

>!
Fumax, Budapest, 2018
600 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634700401 · Fordította: Rusznyák Csaba
7 hozzászólás

Brian McClellan: A birodalom bűnei

Brian McClellan: A birodalom bűnei

„Hiába az elsöprő túlerő – a lőpor és a vér legyőzhetetlen!”

Fatraszta nem túl nyugodt hely: bűnözők, szerencsevadászok, vakmerő telepesek és az ősidők relikviái után kutató mágusok végső állomása a vadon kapujában. Csak a kancellárasszony vasakarata és a titkos rendőrség acélos ökle tartja egyben az országot – egyelőre. Az elnyomott nép és a nagyhatalmú birodalmak szorítása egyre erősödik.

A fővárost, Szárazpartot fenyegető felkelés ellen ármánnyal és fegyverrel egyszerre lehet csak küzdeni. A feladat súlya három megbízott vállát nyomja: a simlis ügynök, Michel Bravis, egy jogtalanul elítélt, verhetetlen háborús veterán, Őrült Ben Styke és a lőpormágus zsoldostábornok Vlora Flint képezi az utolsó védvonalat a káosszal szemben.

Amikor egy ásatás során ősi, felfoghatatlan hatalmú monolitra bukkannak, a szárazparti vezetésnek rá kell döbbennie, hogy a lázongás volt a legkisebb problémája…

Egy szenzációs új trilógia nyitánya a népszerű Lőpormágus-világban!

Hirdetés