Evelena értékelése


>!
Evelena
Stephanie Garber: Caraval

C sak játék csupán, mondták neki szüntelenül
A z igazságra csak úgy jöhetsz rá, ha átlényegülsz
R émálom ez, vagy csupán a valóság
A míg itt vagy nyom után nyomot találsz
V árd, míg lemegy a nap és eljő az éj
A kkor fedezheted fel, mit e kaland ígér
L áss mostmár, ne csak nézz

L ám, mennyi mindent rejt e különös sziget
E gy lehetőség, hogy elengedhesd, azt mi eddig bántott, meggyötört, mindet
G ondolkodva átláthatsz a hazugságokon
E ngedd, hogy felébredjen benned a bizalom
N e hagyd, hogy eltántorítson a körülvevő gazság
D önts és tied a mámorító szabadság

2 hozzászólás

Stephanie Garber: Caraval

Stephanie Garber: Caraval

Scarlett Dragna eddig még egyetlen napot sem töltött távol attól a kicsi szigettől, ahol ő és a húga, Tella, hatalmaskodó, kegyetlen apjuk keze alatt felnövekedtek. A történet azzal indul, hogy az apa házasságra kényszerítené Scarlettet, ami egyszeriben véget vetne a lány hosszú évek óta tartó álmodozásának a messzi szigeten zajló Caravalról, a földkerekség legvarázslatosabb előadásáról, amelynek közönsége szintén a játék résztvevőjévé válhat.
Azonban épp ebben az évben végül megérkezik a várva várt meghívó, amiről Scarlett annyit álmodozott. Tella elhatározza, hogy elmegy a Caravalra, és egy titokzatos matrózzal elraboltatja Scarlettet is. Csakhogy amint odaérnek, kiderül, hogy Tella eltűnt: az ő elrablója a Caraval ördögien mesteri szervezője, Legend. Scarlett hamarosan megérti, hogy a húga az idei Caraval kulcsfigurája, az egész játék körülötte forog: az lesz a győztes, aki Tellát megtalálja.
Scarlett többször is végighallgatja a figyelmeztetést: bármi is történjék a Caraval során, az mind csak a fantasztikusan kidolgozott előadás része, de ő, szegény, még be se lépett, máris bábuként kezd lépkedni a mágia és a szívfájdító szerelem sakktábláján. Hanem akármi is a Caraval, valóság vagy sem, neki mindenképp meg kell találnia a húgát, mielőtt véget érne a játék utolsó, ötödik éjszakája, máskülönben a beinduló veszélyes dominóhatásra Tella örökre eltűnik a világból.
Isten hozott, légy üdvözölve a Caravalban! De légy óvatos, nehogy túl messzire röpítsen a képzeleted!

Hirdetés