wolfy27 értékelése


>!
wolfy27
Nalini Singh: Shield of Winter

Bajban vagyok ezzel a résszel, mert összességében tetszett, de valahogy nem állt össze egy teljes egésszé a könyv.

Ivy aranyos, könnyen kedvelhető karakter, a kutyusa is imádnivaló. Vasicot is elég hamar megkedveltem még a sorozat korábbi köteteiben, de azt kell mondjam, hogy itt nem volt igazán konzisztens a karaktere, pedig Nalininál ilyet még nem tapasztaltam. A kötet legelején mikor az E-ket beköltöztették a kis táborukba iszonyatosan cuki volt, imádtam a közös kis jeleneteit Ivyvel, de aztán mintha egy hirtelen személyiségváltozáson esett volna át. Az elején távolságtartó és szűkszavú volt és nagyon lassan nyílt meg, egyre több kontaktot engedve Ivynek, aztán mintha ugrottunk volna egyet és ki lett volna vágva az átmenet egy része vagy mintha az írónőnek nem lett volna türelme kivárni, míg megtörik a jég… A karakterét az ugrás után is nagyon szerettem csak furcsa volt.

Továbbá Vasic problémája elég kiszámíthatóan ért véget. Szívszorító volt, és örültem neki, hogy megoldódott, meg tetszett a lezárás is, de én úgy éreztem, hogy a könyvnek ez a fele kicsit el lett kapkodva.

A háttértörténet nagyon érdekes volt, kiderült, hogy az E-ken belül is vannak alcsoportok, és hogy mennyire fontos szerepük van a mentálok világában. Láttunk mindenféle képességet, főleg Sascha új képessége tetszett. A fő probléma megoldása is tetszett, bár valami hasonlóra számítottam. Viszont nekem ez nagyon lezáró kötet-szerűre sikeredett. A fő probléma elhárult. Az E-k későbbi működésére is született megoldás, illetve a Tanács kérdésére is tulajdonképpen született egy válasz.

Tisztában vagyok vele, hogy jön a spin-off sorozat, de nem vagyok biztos benne, hogy szükség volt rá, és félek hogy elhúzza mint a rétes tésztát szokás. Nyilván van még egy csomó lezáratlan dolog, azon kívül hogy ténylegesen rendbe kell tenni a dolgokat, és letisztázni az új rend alapjait, de szerintem ez Aden kötetébe bőven belefért volna. De be lett hozva a BlackWater, de eddig azon a szálon sem történt semmi azon kívül, hogy emberek beszélgettek helyeken, pedig úgy lett beharangozva, mintha valami fontos szerepük lenne a későbbiekben. A Human Alliance-ról szintén nem tudunk semmit, hogy milyen szerepük lesz a jövőben. Minget ideje lenne eltenni láb alól, bár az előző két konfliktus amit okozott, elhanyagolható és szánalmas próbálkozás volt, de ezt a szálat is el kellene varrni.

Szóval még lenne mit írni, de szerintem egy kötetben le lehetne rendezni az egészet, így hogy a fő konfliktus tulajdonképpen megoldódott. Persze nagyok örülök, hogy még milyen sok kötet vár ránk és hogy még olvashatok az eddig megismert karakterekről, de nem vagyok biztos benne, hogy tényleg jó ötlet volt-e Nalini részéről folytatni.


Nalini Singh: Shield of Winter

Nalini Singh: Shield of Winter

“The alpha author of paranormal romance” (Booklist) draws us back into her extraordinary Psy-Changeling world, a world torn between violence and peace, passion and ice…

Assassin. Soldier. Arrow. That is who Vasic is, who he will always be. His soul drenched in blood, his conscience heavy with the weight of all he’s done, he exists in the shadows, far from the hope his people can almost touch—if only they do not first drown in the murderous insanity of a lethal contagion. To stop the wave of death, Vasic must complete the simplest and most difficult mission of his life.

For if the Psy race is to survive, the empaths must wake…

Having rebuilt her life after medical “treatment” that violated her mind and sought to suffocate her abilities, Ivy should have run from the black-clad Arrow with eyes of winter frost. But Ivy Jane has never done what she should. Now, she’ll fight for her people, and for this Arrow who stands as her living shield, yet believes he is beyond redemption. But as the world turns to screaming crimson, even Ivy’s fierce will may not be enough to save Vasic from the cold darkness…

Hirdetés