Judit_Sike P értékelése


>!
Judit_Sike P
J. P. Delaney: The Girl Before – A lány a múltból

A sok sok „A lány…” könyv között ez valóban egy egészen különleges darab, kiemelkedően ötletes és kreatív.
Az alapötlet nagyon jó, hogy beköltözünk egy házba, amit egy művész tervezett, és megpróbálunk élni az ő szabályai szerint. Valamint az a gondolat is nagyon tetszett és mélyen érintett, hogy valójában tényleg mire van szükséged az életben? Mik azok a tárgyak, amik nélkülözhetetlenek? Valójában tényleg annyira fontos az a papírfecni, vagy az a szobor, vagy az a toll, vagy az a fénykép? Valójában mi az, ami nélkül tényleg nem tudnál meglenni. És szerintem ha úgy alakul, akkor az ember mindenről le tud mondani….
Nos, szóval az alapötlet nagyon jó, a megvalósítás is, jó volt a könyv, izgalmas, és szépen építkezett. Tetszett az ötlet, hogy két szereplőnk van, egyszer a múltban, egyszer pedig a jelenben nézelődünk, és csak várjuk, hogy végre összeérjen a két sztori.

Ami miatt én levonom azt a másfél csillagot, és csak 3,5 felet kap nálam, az a szereplők. Ennyire elcseszett női karaktereket rég láttam. Az elején szimpatizáltam velük, de aztán szépen kiderült, hogy Emma ki is valójában, és miket is csinált… Ott úgy éreztem, hogy megérdemelted, hogy meghaltál drága Emma, és legalább maradt egy rendes Jane-ünk. De a végére kiderül, hogy Jane is full idióta. Még Edward-ot is jobban megértettem a végére, mint ezt a két nőcskét…

De egyébként tényleg egyedi, a többi tömeg „lány” között.

6 hozzászólás

J. P. Delaney: The Girl Before – A lány a múltból

J. P. Delaney: The Girl Before – A lány a múltból

Írja össze azokat a tárgyakat, amelyeket nélkülözhetetlennek tart!
A kérdés különösnek, sőt tolakodónak tűnik – és a két nő számára, akik megválaszolják, pusztítóak lesznek a következmények.

EMMA
A sokkoló betöréstől megviselt Emma új lakásba akar költözni, ám egyetlen lakást sem talál megfizethetőnek vagy elég biztonságosnak. Egészen addig, amíg meg nem érkezik a Folgate Street egy számba. A ház az építészet remeke: minimalista tervrajz, halvány kő, táblaüveg, égig érő falak. Ám vannak szabályok. A titokzatos építész, a tervező, továbbra is parancsol a házban: nincs könyv, nincs díszpárna, nincs fénykép, sem rendetlenség, egyáltalán semmiféle személyes tárgy. A teret arra szánták, hogy megváltoztassa azt, aki benne él – és ez be is következik.

JANE
Magánéletének tragédiája után Jane új életet akar kezdeni. Amikor rátalál a Folgate Street egyes számra, azonnal megtetszik neki a ház, és annak zárkózott, vonzó tervezője. Röviddel beköltözése után Jane értesül a hozzá külsőre és korban is hasonlító, előző lakó tragikus balesetéről. Miközben Jane megpróbálja szétszálazni az igazságot és a hazugságot, akaratlanul is ugyanazokat a mintákat követi, ugyanazokat a döntéseket hozza, ugyanazokkal az emberekkel hozza össze a véletlen, és ugyanazt a rettegést éli át, mint az előző lány.

Hirdetés