Enikő_Darai_Enii P értékelése


>!
Enikő_Darai_Enii P
Mary Jo Putney: A lázadó özvegy

Be kell vallanom, hogy a sorozat első részért nem olvastam és sajnos ez a könyv nem nyert meg annyira, hogy nekikezdjek az elődjének.
Egy óriási klisé halmot használ alapul az írónő: gyerekkori barátok, akik aztán az élet miatt elszaladtak egymástól, de ismét találkoznak annyi év után. Jönnek a problémák, menekülniük, harcolniuk kell és mindeközben maguk sem tudják, hogy amit anno, valamint most is éreznek, az nem más mint a szerelem. Erre természetesen csak egy életveszélyes helyzet tudja rádöbbenteni őket. Innét pedig már így is mindenkinek ismerős lehet a sztori.
Semmi baj nem lenne a klisékkel, ha mindez jól, érdekesen lenne megírva. De nincs!
Érzelmileg nagyon langyin csordogáltak az események a viszontagságok ellenére is és ezen a szereplőink sem segítettek. Az egész nagyon sokáig egy macska-egér játékra hasonlított. Kerülgették egymást, szerencsétlenkedtek, aztán egyszer csak *bummm* egymás karjaiban kötöttek ki. Kérdem én: Milyen indok alapján? Hirtelen megvilágosodtak?
Sajnálom, de az egész szerelmi szál annyira klisés és logikátlan módon lett felépítve, hogy egyáltalán nem nyerte el a tetszésem. Ám a szép borító és a végkifejlet miatt, nem adok 3 csillagnál rosszabbat.


Mary Jo Putney: A lázadó özvegy

Mary Jo Putney: A lázadó özvegy

Amikor 1814 nyarán a brit hadsereg bevonul Washingtonba, Callista Brooke-ot, a város köztiszteletben álló varrónőjét végzetes sorscsapás éri. Mindenét elveszíti, amiért eddig küzdött: a megélhetését, a házát, a szeretteit, sőt még az élete is veszélybe kerül. Egy jóképű angol úriember siet a segítségére, és kimenti az erőszakos katonák karmai közül. A védtelen özvegy azonnal felismeri az idegent: Richard Audley az, a halottnak hitt gyermekkori barátja, aki tizenöt éve egyszer már megpróbálta megmenteni őt – de akkor nem járt sikerrel. Most azonban a férfi megfogadja, hogy akár az élete árán is megvédelmezi Callie-t, és elkíséri Baltimore-ba, ahová az asszony a családját küldte a háború elől. A kalandokkal teli, veszélyes út során azonban ráébred, hogy a barátságnál sokkal többet érez a védence iránt, és elhatározza, hogy ráveszi a nőt, térjen vissza vele a közös gyermekkoruk helyszínére, Angliába, ahol új élet vár rájuk.

Mary Jo Putney sorozatának (A jó útra tértek testvérisége) második részében két magányos lélek egymásra találásának lehet tanúja az olvasó, akiket a sorsuk megoldhatatlan dilemma elé állít: kialakulhat-e életre szóló szerelem egy igaz barátságból?

Hirdetés