WindStorm értékelése


WindStorm>!
Alice Sebold: Komfortos mennyország

Nagyon jól tudtam, hogy az ötujjas kesztyű azt jelenti, hogy az ember felnőtt, az egyujjas pedig azt, hogy nem.

Messze állnak tőlem az effajta történetek, csak éppen nagyon olcsón ráfutottam egy adok-veszek csoportban.

A fülszöveg figyelemfelkeltő, rögtön egy megrendítő történetet képzeltem magam elé, amelyet meg is kaptam, csak máshogy.
Olvasás közben felültem arra a vonatra, amelyen a Susie-t sajnálkozók utaztak, de mire az út végére értem, már eléggé lagymataggá váltam. Ne értsétek félre, tényleg szomorú témát dolgoz fel, és az agyadig hatol, hogy ez bizony bárkivel megtörténhet… Csak itt már-már túl volt írva az egész sztori. Az írónő szinte az olvasó fülébe rágja az egész könyvet, hogy biztos megértse azt. Hosszadalmas volt, s fárasztó.

A szereplők miatt tartottam ki a regény mellett, hiszen kedvelhetőek, felvannak ruházva mindenféle tulajdonságokkal. Színesek, különbözőek, ezért is lehet őket gyorsan megérteni, megszeretni. Illetve maga a szemszög, a mennyország nagyon tetszett. Igazán felüdülés volt egy kicsit másképpen látni a dolgokat a megszokottól.

>!
Európa, Budapest, 2003
370 oldal · keménytáblás · ISBN: 963077478X · Fordította: Tábori Zoltán

Alice Sebold: Komfortos mennyország

Alice Sebold: Komfortos mennyország

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Susie tizennégy éves. Üldögél a kilátóban, a maga kis mennyországában, és visszaemlékezik a halálára. Susie-t megerőszakolta és meggyilkolta a szomszéd. Családja csak annyit tud, hogy eltűnt, és visszavárják. A rendőrség nyomoz. A szomszéd eltünteti a nyomokat. Az élet megy tovább.
A kérdés persze éppen ez: hogyan megy tovább? Hogyan birkózik meg két szülő a lánya elvesztésével? A tizenhárom éves húg a nővére hiányával? Megérti-e négyéves öccse, mit jelent az, hogy elment? És megbékél-e Susie azzal, hogy csak nézheti őket?
Csodálatos, felemelő könyv Sebold regénye, amely egy tizennégy éves kislány tiszta szemével figyeli a tragédiát és a gyógyulás folyamatát, az ő hangján kommentálja az emberek megmagyarázhatatlan viselkedését, és az ő bölcsességével veszi tudomásul, hogy csak úgy lehet itt a Földön élni, ha egy kicsit megtanulunk felejteni.
A mű az utóbbi évek talán legnagyobb amerikai bestsellere.

Hirdetés