Iustitia értékelése


Iustitia>!
Agatha Christie: No. 16

Tommy és Tuppence kalandjai sosem nyűgöztek le igazán, az írónőt nem hiába a krimi királynőjének hívják, nem a kémregényének. Ezekben a művekben sosem alkot hihetőt, de ez most különösen bosszantott, mivel két főhősünk a detektívirodalom legnagyobb nyomozóit figurázza ki folyamatosan, köztük például Poirot-t is, holott a Poirot-regények messze felülmúlják ezeket a hitelesség terén.
A kötet tulajdonképpen novellákból építkezik, amik közt eleinte akadt is egy-két jó, azonban idővel ezek sablonossá válnak. Mindig ugyanazok a technikák, fordulatok, megoldások. Tommy-t a gonoszok mindig elrabolják, Tuppence mindig eltitkol valamit, természetesen Tuppence mindig jobban tudja, ő az igazi sziporkázó lángelme a családban.
Langyos, felejthető élmény.

16 hozzászólás

Agatha Christie: No. 16

Agatha Christie: No. 16

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az angol hírszerzés veszélyes titkosügynök érkezését várja. Nem tudják, mikor jön, milyen néven jelentkezik – semmi közelebbit nem tudnak róla, csupán a kódszámát: ő a „No. 16.” Úti célja a Blunt magánnyomozó-iroda, amely nem más, mint a titkosügynökök találkahelye. az angol hírszerzés azonban leleplezi az irodát és Mr. Bluntot. Az ügynökséget továbbra is fenntartják, csak épp a saját embereiket állítják Blunt úr helyére: Tommy és Tuppence Beresfordot, akik már az első világháború alatt is eredményes hírszerzőként működtek… A házaspár munkához lát… Négy elképesztő gyilkosság, egy ékszerrablás, két hamisítás, továbbá egy csempészbanda leleplezése után – életveszélyes helyzetekből szabadulva – végre elérkezik a sorsdöntő nap: AZ IDEGEN KÉM JELENTKEZIK!…

Hirdetés