Chöpp P értékelése


Chöpp P>!
Ittzés Laura: Nyolc perc

Kicsikét szkeptikusan kezdtem bele, de nem telt bele sok idő, már azon kaptam magam, hogy szeretnék gyorsan visszatérni az olvasásához. Innen már sima út vezetett az izgalmas végkifejletig. Végig éreztem az 1980-as évek hangulatot, illatokat, kolesz zajokat, ízeket. Szinte még a tizenéves énem is visszajött. Ahogy gondolkodtam, láttam a világot, kapcsolódtam társaimhoz és a felnőttekhez. Először elcsodálkoztam, milyen elfogult Hanna Fauszttal, aztán rögvest visszacsusszanva tizenéves reakciómhoz, azon csodálkoztam, hogy milyen merész ez a Hanna! És valóban. Hanna okos, bátor és vagány lány. Mindaz, amit átélt, hűbben már nem is tükrözhetné személyiségét.
Szereplőink három dimenziósak. Szerethetők/gyűlölhetők. A történet éppen eléggé csavaros ahhoz, hogy érdekfeszítő legyen. Szépen összehozott múlt-jelen szál, és szépen elvarrott szálak.
Gyakran megnézegettem a szerző képét a borítón. Egyre szimpatikusabb lett, ahogy haladtam előre a történetben. Remélem nem ez lesz az írónő utolsó könyve!


Ittzés Laura: Nyolc perc

Ittzés Laura: Nyolc perc

Hanna harminchárom éves magyar nő, aki a német középosztály kényelmes és biztonságos életét éli Sylt szigetén, egy lakóházzá alakított világítótoronyban. Nyomasztó kamaszkori élményeiről senkinek sem mesél, még a férjének sem. Nincs más vágya, mint hogy pár hónap múlva nyugalomban megszülje első gyermekét.

Egy nap megjelennek a világítótorony körül a német titkosszolgálat emberei. Hanna megtudja, hogy Tobias Müller, a magyar hírszerzés egykori magas rangú tisztje előző este meghalt egy Berlin környéki autóbalesetben. A nő úgy dönt, hogy – férje tiltakozása ellenére – azonnal hazautazik Magyarországra, és felteszi végre azokat a kérdéseket, amelyekre már régóta tudja a választ.