gabiica P értékelése


>!
gabiica P
Gabriel García Márquez: Szerelem a kolera idején

Emlékszem, annak idején a Száz év magány nagyon nagy hatással volt rám. Ezáltal tényleg nagy elvárásaim voltak a Szerelem a kolera idején könyvvel szemben, de szerencsére nagyrészt pozitívan csalódtam.
A történet különleges, karibi hangulata szinte azonnal magával ragadott. Érdekes volt a cselekmény, bár a szereplőket igazándiból nem nagyon tudtam megkedvelni. Valahogy mindenkit ellenszenvesnek éreztem, senkit nem tudtam igazán megérteni ezáltal megszeretni sem.

A vége felé éreztem, hogy laposodik a történet, ott már nem kötött le annyira, mint szerettem volna.


Gabriel García Márquez: Szerelem a kolera idején

Gabriel García Márquez: Szerelem a kolera idején

A csodálatos történet 1880-ban kezdődik, amikor a gyönyörű Fermina élvezhetné életét, helyette választania kell két udvarlója között, a jóképű Florentino Ariza és a népszerű Juvenal Urbino doktor között. Ez a gyötrődés és háromszög csaknem 50 éven át tart.
A meghökkentő befejezésű szerelmi történet egy buja, lüktető, letűnt világban játszódik, melyet egyaránt uralnak a misztikus események és a sztentori hangú bölömbikák; ahol a tengerben olykor még feltűnik egy éneklő vízitehén keblén a borjával, vagy egy gyönyörű vízihulla; ahol még a legjózanabb gondolkodású embernek is természetesnek tűnik, hogy a tárgyak olykor elsétálnak a helyükről. Teljesen más világ ez, mint a mi közép-európai, misztikumtól mentes és romantikátlan valóságunk.

Hirdetés