Aliko P értékelése


>!
Aliko P
Éjszakai sikolyok

A kötetben csokorba kötött félelmet, izgalmat és halált nyújt át nekünk a szerkesztő szép rendbe szedve.
Őszintén bevallom a Stoker novella miatt kezdtem neki. Végül holtversenyben a Mindig hallani fogom-mal nyert nálam. A bíró háza egy érdekes, de kiszámítható történet. Malcolm Malcolmsonról, aki vizsgáira készülvén kicsit el akar vonulni és az első számára ismeretlen helyre tartó vonatra felülve jut el Benchurchbe. Kezdetben a fogadóban szál meg, de mivel tovább szeretne maradni, ezért házbérlésre adja a fejét. Ki is néz egy nem túl hívogató és üresnek kinéző házat, majd be költözik. A horror történetek szokásos sablonja alapján persze egy nem akármilyen ház ez… lényegében már itt tudjuk mi lesz a vége. De az oda vezető út az érdekes. Klasszikus stílus és lassú történetvezetés jellemzi. A sztoriban megjelenő patkányok (mint az elitéltek) és a patkánykirály (mint a bíró) már szerintem az első perctől egyértelmű párhuzamot adnak. A Bibliás részt nem értettem mért kellett ide keverni, meg a fogadósné ördögözését se. A vallási vonulat nélkül sokkal szebb és kerekebb történet lenne. Tetszik, ahogy a szerző kibontja a képet, spoiler
Szóval összességében nem egy rossz novella Az elbeszélés stílusa olvasmányos. A szereplők érdekesek. A lezárása jó, de nem volt váratlan. Míg David Morrell könyve ezzel szemben egy vérbeli pszicho-thriller. Hihetetlen jól indul, de a lezárás nem feltétlenül az amit vártam. Ettől függetlenül tetszett. Félelem a köbön. Magában a történetben nincs semmi plusz, de ahogy meg van írva az zseniális. Imádom az író stílusát, a hangulatot, amit teremt, borzongató…
A Poe –gyűjtő egy őrült zavaros agymenés, A tömeg nyomasztó, Az egy halotti lepelt még olvastam volna kicsit, így hiányérzetem maradt, a Füst kísérlet meg tényleg csak ennyi?


Éjszakai sikolyok

Éjszakai sikolyok

Soha ezelőtt nem gyűlt még össze ily sok nagymestere a horror műfajának, soha korábban nem bűvölték el ennyire képzeletük ellenállhatatlan, rettentő világaival a gyanútlan olvasót.
Kötetünk a valaha írt legkitűnőbb és legborzongatóbb kísértettörténetek javából válogat: elárult szerelmek, megbosszult gyilkosságok kavarognak benne, harcok alvilági démonokkal avagy magával a Sátánnal.
Ne is próbáljon varázsuk ellen küzdeni! Inkább helyezze magát kényelembe, üsse fel a könyvet, és készüljön élete legizgalmasabb éjszakájára.

Hirdetés