kedaiyun értékelése


>!
kedaiyun
Monique Peterson: Utazás a Sohatündérek varázslatos világába

Szeretem a Csingiling-sorozatot. Amikor először láttam, hogy készül egy Pán Péter-spinoff, Csingilinggel a főszerepben, ráadásul nem is a hagyományos rajzfilm lesz, hanem a mostanában szokásos számítógépes animácóval, azt gondoltam. biztos gagyi lesz. Mert milyen már, hogy kitalálnak egy mellékszereplőnek egy különálló történetet, sőt egy egész világot, amit nem az eredeti szerző talált ki… stb. Aztán megnéztem, tetszett, megnéztem a következőt, az meggyőzött, hogy igazából tök jó az egész, aztán vártam az újabb részeket, és végül az utolsó résznél azt mondtam, kár, hogy véget ért, mert jó kis sorozat volt ez, bár nem baj, hogy lezárták, és végül összeért az eredeti művel is egy kicsit.
Több könyv is jelent meg a témában, melyek egy-egy tündérről szólnak. Érdekes, hogy ezek a szereplők nem jelennek meg a rajzfilmben, csak a könyvekben. Itt van Csingiling és Vidia, de a többiek – Prilla, Ráni, stb. csak a könyvekben szerepelnek. Ez a könyv nem egy történetet mesél el, hanem csak bemutatja a tündérek világát, hogy hol laknak, milyen foglalkozások vannak, hogyan születnek, és az illusztrációk is igazán „tündéresek”. Egy könyv, amit lehet lapozgatni és olvasgatni, és közben megismerni a sohatündéreket.
Az eredeti Pán Péter-könyvet eddig még nem olvastam, csak a Disney-rajzfilmet ismerem. Nem tudom, hogy a tündérek világa az eredeti műben mennyire jelent meg. Ez a könyv jó kis kiegészítő a Csingiling-filmekhez és a Disney Tündérek könyvsorozathoz.


Monique Peterson: Utazás a Sohatündérek varázslatos világába

Monique Peterson: Utazás a Sohatündérek varázslatos világába

Láttál már valaha tündért? Ebből a csodaszép könyvből megtudhatod, hogyan születnek, hol és mivel töltik napjaikat és mennyi-mennyi kalandot élnek meg Sohaországban.

Hirdetés