Balázs_Erőss értékelése


>!
Balázs_Erőss
Joe Abercrombie: Vérvörös vidék

Kicsit vissza kell fognom magam, nehogy bemolyosodjak és túlértékeljem a könyvet…
Meglepetés, de Abercrombie könyvei tényleg vérfissítést hoztak a low fantasy világába. Itt ugyanúgy gondolok a történetvezetésre és a karakterekere. Nem is igazán emlékszem, mikor futottam össze utoljára ilyen jól összerakott aljanép főhősökkel. Mindenkinek van hibája, mindenki bűnös, emiatt teljességgel hihetőek a figurák.
Eleinte értetlenül állatam a western címke előtt, de aztán csak leesett a kapcsolódás.
Bár nem rövid, de nagyon pöpec olvasmány.


Joe Abercrombie: Vérvörös vidék

Joe Abercrombie: Vérvörös vidék

Felgyújtották az otthonát. Elrabolták a testvéreit. De bosszú nem maradhat el.

Déli Szende azt tervezte, hogy mosolyogva hagyja maga mögött véres múltját, most mégis kénytelen a régi módszerekhez nyúlni, hogy visszaszerezze a testvéreit. Két ökör és bátortalan mostohaapja, Bárány társaságában veszi üldözőbe a gyerekrablókat.
A kietlen pusztaságon át vezető útjuk során ellenségeskedésből, párbajokból és mészárlásból is kijut, mire megérkeznek az aranylázban égő határvidékre, és a feltérképezetlen hegyek között megküzdenek a dzsinnekkel. És ami még rosszabb, kénytelenek szövetséget kötni Nicomo Coscával, a hírhedt zsoldosvezérrel és mihaszna jogászával, Templomossal, két olyan emberrel, akiben soha nem lenne szabad megbízniuk…

„Ez nem apáink fantasyja! Abercrombie valami nagyon merésszel próbálkozott… És a tücsök rúgja meg, sikerül neki! A Vérvörös vidék se nem vadnyugati történet, se nem egyszerű fantasy, hanem valami új, friss és izgalmas!”
– David Barnett, The Independent

Hirdetés