Anarchia_Könyvblog P értékelése


>!
Anarchia_Könyvblog P
J. P. Delaney: The Girl Before – A lány a múltból

Egy ház, mely minden kívánságodat teljesíti. Természetesen ezt átvitt értelemben kell értelmezni. Ha a hangulatod komor, akkor a ház megpróbál a közérzeteden javítani, fényekkel, zenével, és a többi. Mint egy infraszauna, csak itt nem kell osztozkodni másokkal, és az idő sem befolyásoló tényező. Személy szerint nem tudnám egy ilyen építményben elképzelni az életem, teljesen minimalista stílus, olyan szabályok betartása, ami nálam egyszerűen kivitelezhetetlen, például: háziállat tilos, könyvet tartani tilos, a rengeteg előírás közül nálam ez a kettő már kizáró ok, és ez még csak a jéghegy csúcsa. Őszintén megmondom a könyv olvasása alatt nagyon sokszor jutott eszembe egy trilógia, nem az erotika és felnőtt tartalom miatt, hanem az egyik karakter személyisége miatt, Szürke ötven árnyalata, csak éppen lélektani thriller formájában.
Teljes ajánlót itt olvashatjátok:
http://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/09/13/j-p-del…


J. P. Delaney: The Girl Before – A lány a múltból

J. P. Delaney: The Girl Before – A lány a múltból

Írja össze azokat a tárgyakat, amelyeket nélkülözhetetlennek tart!
A kérdés különösnek, sőt tolakodónak tűnik – és a két nő számára, akik megválaszolják, pusztítóak lesznek a következmények.

EMMA
A sokkoló betöréstől megviselt Emma új lakásba akar költözni, ám egyetlen lakást sem talál megfizethetőnek vagy elég biztonságosnak. Egészen addig, amíg meg nem érkezik a Folgate Street egy számba. A ház az építészet remeke: minimalista tervrajz, halvány kő, táblaüveg, égig érő falak. Ám vannak szabályok. A titokzatos építész, a tervező, továbbra is parancsol a házban: nincs könyv, nincs díszpárna, nincs fénykép, sem rendetlenség, egyáltalán semmiféle személyes tárgy. A teret arra szánták, hogy megváltoztassa azt, aki benne él – és ez be is következik.

JANE
Magánéletének tragédiája után Jane új életet akar kezdeni. Amikor rátalál a Folgate Street egyes számra, azonnal megtetszik neki a ház, és annak zárkózott, vonzó tervezője. Röviddel beköltözése után Jane értesül a hozzá külsőre és korban is hasonlító, előző lakó tragikus balesetéről. Miközben Jane megpróbálja szétszálazni az igazságot és a hazugságot, akaratlanul is ugyanazokat a mintákat követi, ugyanazokat a döntéseket hozza, ugyanazokkal az emberekkel hozza össze a véletlen, és ugyanazt a rettegést éli át, mint az előző lány.

Hirdetés