GingerKid I értékelése


>!
GingerKid I
V. E. Schwab: A Fényigéző

Na ide figyeljetek antarik!

Méltó lezárása volt a sorozatnak, és annak ellenére, hogy kissé lassan indult be, ne meg én is küzdöttem egy kis olvasási válsággal, élveztem minden sorát, és a könyv utolsó kétharmada bőven kárpótolt a döcögősebb első harmadért.
Minden szereplő megkapta a maga csodás pillanatait, a látványos fejlődést. Sokszor csalt ez a kötet könnyeket a szemembe, és most is elszorul a torkom, ha visszagondolok a történésekre.
Kellt az első könyv első mondata óta szeretem. Nagy kedvenceim a hozzá hasonló figurák, és jó volt látni, hogy bár megmarad többnyire olyannak, mint a kezdetekkor, mégis megismerhetjük egy másik, érzelmekkel teli oldalát spoiler Lina továbbra sem kedvenc, de ebben a kötetben végre kedvelhetőbb volt. Ő is fejlődött, nem is keveset, és ez nagyon jót tett neki.
Aztán ott van Alucard, aki a maga lehengerlő stílusával, mégis drámákkal teli múltjával pillanatok alatt lopta be magát a szívembe. Az ő jelenetei voltak többek közt azok, amik könnyeket csaltak a szemembe, miközben rajta nevettem a legtöbbször.
És akkor térjünk rá arra a két személyre, akiket nem véletlenül hagytam utoljára:
Rhy futotta be egyértelműen a leglátványosabb és csodásabb karakterfejlődést. Elszorult torokkal mégis örömmel olvastam, ahogy élvhajhász kis hercegecskéből elszánt, erős férfivá válik, és felnő a feladatához.
A másik: Holland. Az ő története fájdalmasan tragikus, olyan, ami kitépi az ember szívét, és még meg is tapossa. spoiler A lezárása gyönyörű volt. Fájdalmas, mégis gyönyörű.
Összességében nagyon szerettem ezt a kötetet, bár voltak hibái, de azok eltörpültek amellett, hogy milyen nagyszerű világokat és karaktereket ismerhettünk meg. A vég keserédes, ahogy a tudat is, hogy búcsúzni kell a szereplőktől. Viszont nem örökre, mert ezt a trilógiát még sokszor újra akarom olvasni.
De addig is…
Anoshe.


V. E. Schwab: A Fényigéző

V. E. Schwab: A Fényigéző

Végigsöpör a sötétség a mágiában gazdag Londonon. A mágia törékeny egyensúlya felborult, uralkodók buknak el, mialatt a gonosz feltartózhatatlanul gyilkol a birodalomban. Kell, az egyik utolsó antari mágus és Szelina Bard, az ügyes tolvajlány felveszi a harcot az ősi ellenséggel, aki magának követelik a hatalmat a főváros fölött. A pusztító mágia ellen csel, hősiesség, kitartás és bajtársiasság a fegyverük.

A Mágia Árnyalatai trilógia magával ragadó fináléjában eldől a négy mágikus London közötti küzdelem.

Hirdetés