pveronika értékelése


>!
pveronika
Kate Stewart: Someone Else's Ocean

Tudod, hogy valami igazán nagy kincs került a kezedbe, mikor nagy sóhajtások közepette csak annyit tudsz mondogatni újra és újra, hogy „aaaannyira jó ez a könyv!”. A férjem az ötödik ilyen után már csak egy mosolygós pillantást küldött felém, jelezve, hogy igen, az első négy alkalommal is hallotta. :)

Tegnap fejeztem ezt a csodálatos könyvet, és kitörő örömmel mondhatom, hogy ismét bővült a „2018 legjobbjai” listám! Gyönyörű és szívmelengető volt ez a történet, és anélkül is képes volt könnyekre fakasztani, hogy tragikus lett volna.

Koti és Ian gyermekkorukban a nyarakat az Atlanti-óceán közepén, St. Thomas szigetén töltötték. Miután Koti New York-i élete évekkel ezelőtt egy pillanat alatt, mint egy kártyavár összeomlott, ismét a szigeten talált menedékre és új életre. Azóta a kissé zakkant legjobb barátnőjével, Jasmine-al dolgozik együtt, és a szigeten lévő házakat adják ki turistáknak.

Egyik nap azonban a megbeszélt bérlő helyett Ian Kemp tűnik fel a szülei nyaralójában, ami nem mellesleg Koti szomszédságában áll. Ian szintén menekül. Amellett, hogy a házassága összeomlott, borzalmas terhet is cipel magával, és a harag és a fájdalom súlya alatt úgy érzi, hogy nem bírja már tovább. Koti és Ian sok év utáni első találkozása nem alakul a legzökkenőmentesebben, és Ian közel sem bizonyul a legjobb szomszédnak, de St. Thomas szigetének gyógyító ereje lassan az ő szívének darabkáit is újra összeolvasztja.

Ian és Koti is nagyon a szívemhez nőttek. Mindketten nagyon átgondolt, egyedi, és sokrétű karakterek, és minden hibájukkal együtt nagyon-nagyon szerethetőek. Talán pont az tetszett a legjobban a karakterformálásban, hogy egyikük sem, sőt a mellékszereplők sem voltak tökéletesek. Mindannyiuknak voltak hibái, mindannyiuknak voltak tévedései, és pont ettől tűntek igazinak.

Az írónő stílusa nagyon tetszett. A humorosabb pillanatok mellett, könnyfakasztó jelenetek és egészen mély gondolatok is találhatóak a könyvben. Idén az írónő két másik könyvét is olvastam már, és bár nem véletlenül azokra is 5 csillagot adtam, de azok mégsem hagytak bennem ennyire mély nyomot. De ez a könyv… Őszintén szavakat sem találok rá, hogy mennyire jól esett most a lelkemnek, és hogy mennyire tetszett. Teljes szívemből ajánlom! És most megyek és foglalok egy jegyet a Virgin szigetekre… :))

7 hozzászólás

Kate Stewart: Someone Else's Ocean

Kate Stewart: Someone Else's Ocean

The first time I met Ian Kemp in the sparkling blue waters of St. Thomas, I was six years old and we shared a summer beneath the stars.

The second time I met Ian Kemp, he was a shell of the boy I once knew. Turbulent and infuriating, he refused my friendship at every turn. Like me, he was a casualty of life’s cruelty, but we were planets apart.

We’d both sought refuge on the island, hoping to find our anchor. Instead, we found each other and managed to reclaim our stars…until we both got swept away.

Hirdetés